Zobacz pełną wersję : Adaptery wtrysków w civic
Witam czy ma ktoś te adaptery w swoim civic pytam bo chodzą różne opinie na temat tych adapterów a to że zło bo na benzynie nie równo pracuje i jakieś problemy z odpaleniem na zimnym itp. tak że czekam na opinie tych co mieli i przeżyli albo mających doświadczenie z tym
z góry dzięki za odp. chodzi mi o takie coś
http://www.phjacus.pl/7-Adaptery-zwisaki-podstawki-wtryskiwaczy-Bosch-2-oringi-p587.html
nierównomierność pracy zależy od rodzaju wtryskiwaczy benzynowych
w przypadku wtryskiwaczy czopikowych zmiana wysokości wtryskiwacza w niewielkim stopniu wpływa na sposób rozpylania paliwa
w przypadku wtryskiwaczy wielo otworkowych paliwo rozpylane jest pod większym kątem przez co zmiana wysokości wtryskiwacza spowoduje że paliwo będzie się skraplać na ściankach kanałów dolotowych
kolejnym problemem jest miejsce na montaż, nie we wszystkich kolektorach hondy da się podnieść na tyle listwę paliwową by dało się zamontować adaptery
ostatnio montowałem je w F20A6 chodz nie obyło się bez kombinacji
Nie wiem po co stosować takie badziewie, jeśli można bez najmniejszego problemu osadzić najzwyklejsze dysze gazowe w kolektorze...
po to by oszczędzić czas i mieć powtarzalność montażu :) no chyba że twoim sposobem na oszczędzanie czas jest długie wiertło i odkurzać w przepustnicy :)
Długie wiertło owszem, natomiast odkurzacza nigdy nie stosowałem, zawsze wiercę jeśli się da na nie zdemontowanym kolektorze...
Nie widzę nigdzie oszczędności czasu...
Koszt tych adapterów się nie przekłada na ich przydatność...
Nie wspomnę o tym, że w tak wąskim kanale, zawsze przed zabraniem mgiełki paliwa przez powietrze, część skropli się na ściance. Skąd problemy z zimnym rozruchem, wypadnięcia zapłonów na wolnych obrotach itd...
Dzięki za odpowiedzi. Mam zastanawiałem się czy zamontować ale to raczej gra nie warta świeczki jako że u mnie musi być wszystko pikabello a nawet czasem poprawki fabryki to nie dla mnie jeszcze raz dzięki za podpowiedzi :D pozdrawiam