PDA

Zobacz pełną wersję : parownik z podcisnieniem d13b2

ładny
26-10-14, 09:13
zmienilem mikser na blosa w mojej d13b2,musialem przy tym zabiegu zmienic rowniez patelnie i zalozylem puszke od d15b2,wyczytalem ze po zalozeniu puszki od d15 wezyk nr 8 jest juz nie potrzebny bo nie mam juz tego grzybka co steruje doplywem cieplego powietrza do gaznika,
juz chcialem uciac ten wezyk przy wyjciu tam nizej co jest w ta rurke wpiety i go srubka zaslepic,patrze a tu taki zonk,mam na tym wezyku trujnik i dochodzi od niego podcisnienie do parownika...
co teraz??podlaczyc parownik bezposrednio do rorki co wychodzi wezyk nr 8 a czy zaslepic go przy parowniku i przy wyjsciu tam na tej rurce?

yautja
27-10-14, 09:47
Może masz parownik z kompensacją. Przy BLOSie nie zawsze jest to potrzebne. Masz teraz (z wpiętym do parownika podciśnieniem) stabilną mieszankę na LPG w każdym zakresie obrotów? Jeśli tak, to nie ruszaj tego. Jeśli nie, to odepnij i zobaczysz jak będzie.

ładny
27-10-14, 15:39
a tego to nie wiem:Dnie mam jak sprawdzic skladu mieszanki niestety,dopiero w przyszlym tyg bede na regulacji blosa to zapytam o ta kompensacje(da sie to jakos sprawdzic po nr parownika w googlach?) narazie chce wszystko ladnie podlaczyc a potem regulacja u gazownika co mi gaz zakladal,na mikserze bylo wszystko ok ale wiadomo zamulona byla hanka strasznie wiec zmieniam na blosa:D

yautja
27-10-14, 22:58
Jaki to model parownika?