PDA

Zobacz pełną wersję : Civic 2014, problem ze światłami

Litwin_SC
25-10-14, 20:22
Witajcie. Kupiłem Civica prosto z salonu, rocznik 2014. Silnik 1.4 szału nie ma. Mam jeden problem z elektryką. Serwis nie potrafi sobie poradzić z tym więc biorę sprawę w swoje ręce. Problem jest taki jak wrzucę wsteczny bieg włączają mi się światła drogowe? Czego może być to wina. Dodam, że jak włączam światła drogowe to wtedy działa światło wsteczne. W czym może być problem, proszę o pomoc.

semthex
25-10-14, 21:41
jedno pytanie: dlaczego nie wymienią auta skoro jest wadliwe i nie mogą sobie z tym poradzić? Od początku tak było? Zgłaszasz niezgodność towaru z umową i odstępujesz od umowy.

Litwin_SC
25-10-14, 22:04
Słuchaj kolego byłem tyle razy w serwisie, że praktycznie jestem ze wszystkimi na przysłowiowe "TY". Niestety usterka występuję od samego zakupu. Ostatnio wymienili przekaźniki, ale nic to nie pomogło. Coś ktoś doradzi?

Jaroszy
25-10-14, 22:11
jesli po zgloszonym dwukrotnie problemie niezostało naprawione podlega wymianie na nowy zgłos sie do UOKiK takie sa przepisy.

adamkatowice
25-10-14, 22:36
należy zgłosić oficjalną reklamację przez kancelarię adwokacką do Honda Polska i do samego sprzedawcy, prywatnie napisać do rzecznika praw konsumenta i do tvn turbo ;)
a potem należy czekać. Jak naprawią i przeproszą, należy wystąpić o odszkodowanie i zadośćuczynienie. Spisuj sobie skrupulatnie ile godzin zabrała Tobie cała ta sytuacja. Do boju !

andkas
25-10-14, 22:39
Określenie „niezgodność towaru z umową” znajdziesz w ustawie z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej (Dz. U z 2002 r. nr 141, poz. 1176 z późn. zm.). Ale najpierw spróbuj pożalić się tutaj:
PREZES ZARZĄDU
HONDA MOTOR EUROPE LIMITED (Sp. z.o.o.)
ODDZIAŁ W POLSCE
ul. Puławska 381
02-801 W A R S Z A W A

butler.gdansk
26-10-14, 07:52
Jak on rejestrację przeszedł?

zombie6
26-10-14, 08:30
To kara za wybranie wersji 1.4 - tego powinni zabronić ! :p

marcin001984
26-10-14, 08:58
To kara za wybranie wersji 1.4 - tego powinni zabronić ! :p

Paszoł von na forum Forda!

zombie6
26-10-14, 09:07
Co poniektórych zdenerwowały jak widać francuskie problemy z elektryką w "japońskiej" hondce :D

marcin001984
26-10-14, 09:33
gdzie jest moderator??

semthex
26-10-14, 10:32
jezeli od nowosci to powinni przyjac auto i dac nowe. Moje ASO by Cie nie wypuscilo z taka usterka dopoki by nie znalezli powodu. Zglaszaj niezgodnosc i zadaj wymiany na nowe.

emvipi
26-10-14, 18:37
Przy okazji kontroli przez miśków za takie usterki może polecieć dowód rejestracyjny..

AdamEG4
26-10-14, 21:32
Ciężki temat :/ xd To może wyjmij żarówki od długich??

semthex
26-10-14, 22:04
oddac i po bolu, nie rozumiem problemu?

Windykator
28-10-14, 00:52
zombie, jedno ostrzeżenie nie wystarczyło ??

zombie6
28-10-14, 08:43
Nic złego nie napisałem, a że inni trollują to już nie moja wina....nie róbmy z forum kółeczka różańcowego z nieustannym poklepywaniem po pleckach jeden drugiego....

butler.gdansk
28-10-14, 09:16
To sam nie zaczynaj i chociaż wypowiadaj się w temacie a nie tak jak stronę wcześniej jakieś dyrdymały o silniku wtrącasz w wątku o światłach.

semthex
28-10-14, 09:44
Won na forum forda!!!

zombie6
28-10-14, 10:55
I kto zaczyna ???? Ja się pytam kto ???

martin_
28-10-14, 11:44
Co poniektórych zdenerwowały jak widać francuskie problemy z elektryką w "japońskiej" hondce
Co poniektórzy muszą odreagować na innym forum poważniejsze problemy: uszczelniacze półosi, dudniące zawieszenie czy też silniki 1.6 tracące moc.
Koledzy, bądźcie trochę bardziej wyrozumiali, jakbyście w swoich autach mieli tyle plastikowej tandety imitującej aluminium czy też fotele z całkowitym brakiem jakiegokolwiek wyprofilowania to też byście musieli się gdzieś wyładować :) No ale jak ktoś kupuje ford gówno wort to takie potem są skutki.

zombie6
28-10-14, 11:49
Nie mam czego odreagowywać, moja Foka niezawodna jak kiedyś Honda VI generacji, a wam jak ktoś na kupę blachy ze znaczkiem H coś powie ciśnienie od razu skacze....to jest nieprawdopodobnie zabawne ;)

butler.gdansk
28-10-14, 11:50
Ok ok ok... Ale wróćmy już do tematu bo w kolejnym wątku burdel się będzie robić i z znowu ciężko będzie merytoryczne odpowiedzi znaleźć w razie kłopotów.
Chętnych na dalszą dyskusję nie w temacie zapraszam w odpowiedni wątek albo HydePark - tam sobie pohejtujcie.

kjmuszek
30-10-14, 04:10
Wracając do tematu , dziwne że takie auto wypuścili do klienta, ale jak chcesz szukać wady przydałby się schemat elektryki w tym aucie. Podejrzewam że mogą być piny w kostkach zamienione, albo gdzieś jest zworka, jednakże żeby to sprawdzić trzebaby znać schemat elektryki i ruszyć tropem od skrzynki z bezpiecznikami/przekaźnikami (ewentualnie szukać po kolorach kabli).

semthex
30-10-14, 06:22
tak tylko to mozna szukac w aucie po gwarancji a tutaj usuniecie wady stoi po stronie ASO. Sprzedali wadliwy wiec powinni wymienic. Niech kolega wysle pismo ze odstepuje od umowy i zada wymiany na nowe, wolne od wad. Koniecznie poleconym za potwierdzeniem odbioru i z kopia do Honda Polska. Wtedy bedzie wiadomo na czym stoi.

karas
30-10-14, 16:49
Litwin SC czy jak kupowales auto zostales o tym poinformowany i dostales dlatego jakis duzy upust??? Bo jak nie to zwracaj auto i niech Ci dadza wolne od wady. Moze i zaprzyjazniles sie z panami z serwisu ale za takie cos moga Ci zabrac dowod rejestracyjny a auto przegladu z taka wada nie przejdzie ( chociaz zalezy jaka stacja diagnostyczna :) ) Tak czy inaczej ja bym w ASO gdzie kupilem zrobil pieklo