Zobacz pełną wersję : Civic 2014, problem ze światłami
Witajcie. Kupiłem Civica prosto z salonu, rocznik 2014. Silnik 1.4 szału nie ma. Mam jeden problem z elektryką. Serwis nie potrafi sobie poradzić z tym więc biorę sprawę w swoje ręce. Problem jest taki jak wrzucę wsteczny bieg włączają mi się światła drogowe? Czego może być to wina. Dodam, że jak włączam światła drogowe to wtedy działa światło wsteczne. W czym może być problem, proszę o pomoc.
jedno pytanie: dlaczego nie wymienią auta skoro jest wadliwe i nie mogą sobie z tym poradzić? Od początku tak było? Zgłaszasz niezgodność towaru z umową i odstępujesz od umowy.
Słuchaj kolego byłem tyle razy w serwisie, że praktycznie jestem ze wszystkimi na przysłowiowe "TY". Niestety usterka występuję od samego zakupu. Ostatnio wymienili przekaźniki, ale nic to nie pomogło. Coś ktoś doradzi?
jesli po zgloszonym dwukrotnie problemie niezostało naprawione podlega wymianie na nowy zgłos sie do UOKiK takie sa przepisy.
adamkatowice
25-10-14, 22:36
należy zgłosić oficjalną reklamację przez kancelarię adwokacką do Honda Polska i do samego sprzedawcy, prywatnie napisać do rzecznika praw konsumenta i do tvn turbo ;)
a potem należy czekać. Jak naprawią i przeproszą, należy wystąpić o odszkodowanie i zadośćuczynienie. Spisuj sobie skrupulatnie ile godzin zabrała Tobie cała ta sytuacja. Do boju !
Określenie „niezgodność towaru z umową” znajdziesz w ustawie z dnia 27 lipca 2002 r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej (Dz. U z 2002 r. nr 141, poz. 1176 z późn. zm.). Ale najpierw spróbuj pożalić się tutaj:
PREZES ZARZĄDU
HONDA MOTOR EUROPE LIMITED (Sp. z.o.o.)
ODDZIAŁ W POLSCE
ul. Puławska 381
02-801 W A R S Z A W A
butler.gdansk
26-10-14, 07:52
Jak on rejestrację przeszedł?
To kara za wybranie wersji 1.4 - tego powinni zabronić ! :p
marcin001984
26-10-14, 08:58
To kara za wybranie wersji 1.4 - tego powinni zabronić ! :p
Paszoł von na forum Forda!
Co poniektórych zdenerwowały jak widać francuskie problemy z elektryką w "japońskiej" hondce :D
marcin001984
26-10-14, 09:33
gdzie jest moderator??
jezeli od nowosci to powinni przyjac auto i dac nowe. Moje ASO by Cie nie wypuscilo z taka usterka dopoki by nie znalezli powodu. Zglaszaj niezgodnosc i zadaj wymiany na nowe.
Przy okazji kontroli przez miśków za takie usterki może polecieć dowód rejestracyjny..
Ciężki temat :/ xd To może wyjmij żarówki od długich??
oddac i po bolu, nie rozumiem problemu?
Windykator
28-10-14, 00:52
zombie, jedno ostrzeżenie nie wystarczyło ??
Nic złego nie napisałem, a że inni trollują to już nie moja wina....nie róbmy z forum kółeczka różańcowego z nieustannym poklepywaniem po pleckach jeden drugiego....
butler.gdansk
28-10-14, 09:16
To sam nie zaczynaj i chociaż wypowiadaj się w temacie a nie tak jak stronę wcześniej jakieś dyrdymały o silniku wtrącasz w wątku o światłach.
I kto zaczyna ???? Ja się pytam kto ???
Co poniektórych zdenerwowały jak widać francuskie problemy z elektryką w "japońskiej" hondce
Co poniektórzy muszą odreagować na innym forum poważniejsze problemy: uszczelniacze półosi, dudniące zawieszenie czy też silniki 1.6 tracące moc.
Koledzy, bądźcie trochę bardziej wyrozumiali, jakbyście w swoich autach mieli tyle plastikowej tandety imitującej aluminium czy też fotele z całkowitym brakiem jakiegokolwiek wyprofilowania to też byście musieli się gdzieś wyładować :) No ale jak ktoś kupuje ford gówno wort to takie potem są skutki.
Nie mam czego odreagowywać, moja Foka niezawodna jak kiedyś Honda VI generacji, a wam jak ktoś na kupę blachy ze znaczkiem H coś powie ciśnienie od razu skacze....to jest nieprawdopodobnie zabawne ;)
butler.gdansk
28-10-14, 11:50
Ok ok ok... Ale wróćmy już do tematu bo w kolejnym wątku burdel się będzie robić i z znowu ciężko będzie merytoryczne odpowiedzi znaleźć w razie kłopotów.
Chętnych na dalszą dyskusję nie w temacie zapraszam w odpowiedni wątek albo HydePark - tam sobie pohejtujcie.
Wracając do tematu , dziwne że takie auto wypuścili do klienta, ale jak chcesz szukać wady przydałby się schemat elektryki w tym aucie. Podejrzewam że mogą być piny w kostkach zamienione, albo gdzieś jest zworka, jednakże żeby to sprawdzić trzebaby znać schemat elektryki i ruszyć tropem od skrzynki z bezpiecznikami/przekaźnikami (ewentualnie szukać po kolorach kabli).
tak tylko to mozna szukac w aucie po gwarancji a tutaj usuniecie wady stoi po stronie ASO. Sprzedali wadliwy wiec powinni wymienic. Niech kolega wysle pismo ze odstepuje od umowy i zada wymiany na nowe, wolne od wad. Koniecznie poleconym za potwierdzeniem odbioru i z kopia do Honda Polska. Wtedy bedzie wiadomo na czym stoi.
Litwin SC czy jak kupowales auto zostales o tym poinformowany i dostales dlatego jakis duzy upust??? Bo jak nie to zwracaj auto i niech Ci dadza wolne od wady. Moze i zaprzyjazniles sie z panami z serwisu ale za takie cos moga Ci zabrac dowod rejestracyjny a auto przegladu z taka wada nie przejdzie ( chociaz zalezy jaka stacja diagnostyczna :) ) Tak czy inaczej ja bym w ASO gdzie kupilem zrobil pieklo