Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Uszczelniacze wału

tommee25
28-06-08, 22:26
Muszę w niedługim czasie wymienić uszczelniacze wału. Coraz bardziej się pocą dlatego przy najbliższej wymianie oleju będę je wymieniał.
W związku z tym mam pytanie: jakie kupić, oryginalne z ASO czy może jakieś zamienniki? Może ktoś się orientuje w cenach? Dodam, że chce wymienić oba, od strony skrzyni biegów i od strony rozrządu.
Zastanawiam się jeszcze czy przy okazji wymienić uszczelniacz wałka rozrządu. Co Wy na to?Jaki koszt?

kuszand
01-07-08, 10:30
Właśnie dziś moje autko stoi u mechanika i ma wymieniane uszczelniacze. Na jakie to nie wiem, zostawiłem to mechanikowi. Jeśli pytasz o koszt to mechanior powiedzieł mi, że koszt części to grosze w porównaniu z robocizną. Za robociznę będzie chciał min. 250 zł. Dziś wieczorem mam odbiór więc bedę wiedzieł cos więcej.

tommee25
01-07-08, 18:01
Jak będziesz coś więcej wiedział to daj znać. Wiem, że koszt wymiany nie jest mały bo trzeba m.in. odsuwać skrzynię biegów.
Widzę, że jesteś z Olsztyna, masz może jakieś namiary na pracowników ASO Hondy z Olsztyna, którzy robią po godzinach? Zawsze taki mechanik to większa pewność i niższa cena niż w ASO.

Motyl
01-07-08, 18:11
usczelniacz wału kup w ASO, a uszczelniacz wałka kosztuje jakieś 20-30zł więc też możesz kupić w ASO.

kuszand
01-07-08, 21:06
Namiarów na pracowników ASO nie mam :(. Samochód robię na metalowej (mechanik sam jeździ hondą więc powinien wiedzieć co i jak) :). Niestety odbiór mam dopiero jutro bo coś tam się przesunęło.
EDIT:
Samochód odebrany. Uszczelniacz kosztował ok 30 zł, (nie wiem gdzie kupywany-ważne że jest już ok).
Koszt części groszowy. Gorzej z robocizną :(