Zobacz pełną wersję : Uszczelniacze wału
Muszę w niedługim czasie wymienić uszczelniacze wału. Coraz bardziej się pocą dlatego przy najbliższej wymianie oleju będę je wymieniał.
W związku z tym mam pytanie: jakie kupić, oryginalne z ASO czy może jakieś zamienniki? Może ktoś się orientuje w cenach? Dodam, że chce wymienić oba, od strony skrzyni biegów i od strony rozrządu.
Zastanawiam się jeszcze czy przy okazji wymienić uszczelniacz wałka rozrządu. Co Wy na to?Jaki koszt?
Właśnie dziś moje autko stoi u mechanika i ma wymieniane uszczelniacze. Na jakie to nie wiem, zostawiłem to mechanikowi. Jeśli pytasz o koszt to mechanior powiedzieł mi, że koszt części to grosze w porównaniu z robocizną. Za robociznę będzie chciał min. 250 zł. Dziś wieczorem mam odbiór więc bedę wiedzieł cos więcej.
Jak będziesz coś więcej wiedział to daj znać. Wiem, że koszt wymiany nie jest mały bo trzeba m.in. odsuwać skrzynię biegów.
Widzę, że jesteś z Olsztyna, masz może jakieś namiary na pracowników ASO Hondy z Olsztyna, którzy robią po godzinach? Zawsze taki mechanik to większa pewność i niższa cena niż w ASO.
usczelniacz wału kup w ASO, a uszczelniacz wałka kosztuje jakieś 20-30zł więc też możesz kupić w ASO.
Namiarów na pracowników ASO nie mam :(. Samochód robię na metalowej (mechanik sam jeździ hondą więc powinien wiedzieć co i jak) :). Niestety odbiór mam dopiero jutro bo coś tam się przesunęło.
EDIT:
Samochód odebrany. Uszczelniacz kosztował ok 30 zł, (nie wiem gdzie kupywany-ważne że jest już ok).
Koszt części groszowy. Gorzej z robocizną :(