Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : wariujący kierunek

przemo0
25-10-14, 00:25
witam mam pytanie co do wariującego kierunku (tylko lewo) jak nacisnę hamulec zaczyna przyspieszać cykanie + na desce tak samo i na postoju sprawdziłem z przodu ok szybciej chodzi lecz z tylu (przysłowiowa choinka) stop/kierunek mryga szybciej(na przemian) do tego wsteczny mi wchodzi podczas np, włączonej jedynki gdzieś znalazłem ze to wina masy w tylnej lampie lecz w moim szrocie są plastiki nie szklane klosze kumpel doradził żeby wtyczkę elektrosolem wypsikać a mechanik rozdzielić stop z kierunkiem jak sądzicie?

przed lift 97r

dezeRRter
25-10-14, 00:37
Przerabialem to samo. Można użyć preparatu Kontakt U i wyczyścić oprawki w środku lub zdjąć trochę izolacji z kabla masowego, który wchodzi do oprawki od żarówki ze stopu i to samo zrobić z kablem masowym od kierunku po czym złączyć i zakleić izolacją. U mnie tak zrobiłem i działa już rok. U Ciebie powinno też pomóc ale wina na pewno jest w kablach masowych.
Czyść i szukaj;)

Marecki
25-10-14, 00:39
Zadales sobie pytanie i sam na nie odpowiedziales. Brawo!
Nic innego raczej tu na mysl nie przychodzi jak tylko te styki.

Tapatalk

przemo0
25-10-14, 00:41
dzięki ogólnie chciałem się upewnić czy dobre rozumowanie mam :P do tego jak kolega wyżej przerabiał wiec mam bardziej szczegółowe info którego poszukiwałem :)

jestem laikiem więc może ktoś ma zdj z pokazanymi kabelkami? :confused:

przemo0
26-10-14, 13:55
bump

jestem laikiem więc może ktoś ma zdj z pokazanymi kabelkami (który jest który) ? :confused: