Zobacz pełną wersję : to Problem z Abs
Witam
posiadam od niedawna Hondę civic Vi 1996 1.6 i mam problem taki iż kontrolka Abs przy włączeniu zapłonu się nie zapala przy jeździe też nic i ABS nie działa co może być tego powodem??
Może nie ma ABS ani kontrolki?
Gdybym nie miał to bym nie pisał ;) mam wszystko pod maską patrzylem skrzynkę z bezpiecznikiem od Abs i jest dobry próbowałem zrobić samodiagnostyke Abs ale kontrolka nawet nie mrugla chyba że coś źle zrobiłem
Nie masz żarówki, lub przepalona od kontrolki abs!!!
Hmm no na to nie wpadłem -.- Dzięki zaraz pójdę rozebrać zegary ;))
na nastepny raz http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?8950-Szybkie-pytanie-szybka-odpowied%BC-TYLKO-NADWOZIE-MA-MB-MC!/page1831 a nie z głupotami nowy temat zakładac.
Albo nie ma ABSu, bo padło coś, ale żeby pchnąć auto i nic nie świeciło ktoś wyjął żarówkę.
Taa wymontowana żarówka była -.-
Jak nie działa ABS i żarówka byłą wyjęta to ktoś Cię zrobił w konia. Padł pewnie czujnik któryś, ale "naprawili" za darmo.
pozostaje samodiagnostyka i do dzieła
Ja też mam problem z abs tylko nigdzie nie mogę znaleźć info na temat pompy abs ze zbiornikiem na płyn.muszę wymienić pompę, ale jak ja odpowierzyć, jak zdiagnozować.przerylem całe forum i doopa
A manual patrzyłeś do AERO?
martin1988
01-11-14, 04:22
Generalnie tak, jak Kolega Poll napisał - sprawdź manual do Aero :) Musisz mieć żaróweczkę w kontrolce ABS żeby cokolwiek się dowiedzieć. U mnie "sprzedający" czyt. handlarz wymontował takową... Jak już masz, to samo diagnostyka i kod błędu. Układ hamulcowy z ABS odpowietrza się tak samo jak zwykły układ hamulcowy bez ABS - zaczynając od najdalej położonego koła od serwa. Jeśli się mylę, to niech mnie ktoś poprawi :o