Zobacz pełną wersję : Brak pozycji sterowania nawiewami
Witam. Pytanie moje, jak w temacie, dotyczy regulacji nawiewu. Nawiew działa na wszystkich biegach, pokrętło ciepło-zimno też chodzi. Klima też chodzi. Problem natomiast jest z pokrętłem regulacji miejsca w które powietrze ma wiać. Jest w jednej pozycji nawiew na wnętrze pojazdu i nie chce wejsc w inna pokrętłem normalnie sie przekręca bez widocznosci jakiegoś oporu. W związku z powyższym mam pytanie czy któryś z szanownych forumowiczów miał taki problem w swojej Hani? Jeśli tak, to może mógłby mi coś doradzić ;D
Pierwsze co przychodzi do głowy, to że linka wypięła się z panelu.
z tego co udalo mi sie doczytac jest tam silniczek... ale za godzinę to zwerfikuje i dam info :)
Silniczek jest od obiegu wewnętrznego powietrza (recyrkulacji). Jak zdemontujesz tunel środkowy to jest całkiem dobry dostęp, więc na pewno znajdziesz przyczynę.
a jak nie linka to popatrza na elementy ruchome moze cos peklo lub przeskoczylo
bartek_levis
24-10-14, 14:25
mocowanie linki albo przy pokrętle albo przy mechanizmie startującym klapami wiem z doświadczenia że przy pokrętle lubi pękać mocowanie linki (element do którego jest blaszka trzymająca linkę przykręcona) i tu pół biedy bo panel łatwo wymienić jeśli na drugim końcu to raczej z winy użytkownika można ułamać blaszkę i wiąże się to z wymianą całości albo jakieś sztukowanie mocowania zostaje
Może też być pęknięty plastik który do którego przykręca się blaszkę trzymającą linkę w panelu sterowania
Dzięki forumowicze za podpowiedzi ;) zbadane organoleptycznie i linka spadła z trzpienia :) niby banał ale... :)
PROBLEM ROZWIĄZANY!