Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : oświetlenie wnętrza - tylna lampka w podsufitce - demontaż

CENTAUREA
22-10-14, 22:40
Witam wszystkich,

mam problem, moze wydac sie banalny ale jak wymienić zarówke w lampce w podsufitce z tyłu samochodu?
próbowałem podważyć srubokretem obudowe ale siedzi mocno a nie chce nic urwać.

... jestem tu nowy wiec jak temat juz był to przepraszam...

Paluch_tcw
22-10-14, 22:47
Weź coś szerszego, płaskiego a nie śrubokręt i musisz podważyć. Z jednej strony na kloszu widać taką jedną delikatną kreskę (jakby odlew zatrzasku od drugiej strony) i od tej strony musisz podważać.

godles1991
23-10-14, 10:42
polecam zwykły dowód osobisty, który zawsze nosisz przy sobie , jak siedzisz z tylu to po prawej stronie od lampki jak dobrze pamietam jest wlasnie ta kreska :) a wtedy ten plastik spokojnie wychodzi :)

shinoda
23-10-14, 23:42
http://s18.postimg.org/4zk1z10op/20141023_181200.jpg

pokazcie mi te kreske bo dzisiaj z ciekawosci zaczalem jej szukac...
...a jak znajde to moze i przy okazji rowniez wymienie zaroweczke z rozpedu :P

Saawrel
24-10-14, 01:26
u góry zdjęcia po prawej i lewej gdzieś w 1/4 szerokości obudowy podświetlenia sufitowego, akurat na tym zdjęciu widac wyrażnie tą z prawej strony. Cienki płaski śrubokręt, podważyć i po sprawie.

Pozdrowienia dla odważnych

TRAFO
24-10-14, 09:28
Dokładnie. Dla jasności; ta szczelinka jest między szkiełkiem a tą szarą ramką.

Paluch_tcw
25-10-14, 12:00
pokazcie mi te kreske bo dzisiaj z ciekawosci zaczalem jej szukac...
...a jak znajde to moze i przy okazji rowniez wymienie zaroweczke z rozpedu :P

masz akurat tam gdzie ładnie flesz się odbił. Może robisz podstawowy błąd - wyjmujesz całość z ramką a masz wyjąć sam przeźroczysty klosz.

shinoda
26-10-14, 15:16
masz akurat tam gdzie ładnie flesz się odbił. Może robisz podstawowy błąd - wyjmujesz całość z ramką a masz wyjąć sam przeźroczysty klosz.

nie no, ja akurat niczego nie probowalem wyjmowac, tylko zainteresowalem sie dyskusja i sam zaczalem szukac tego miejsca. faktycznie teraz na zdjeciu widze to miejsce, ale na zywo nie potrafilem go zlokalizowac... moze czas do okulisty :D
a ze i u mnie przydaloby sie wymienic tam swiatelko, bo nie swieci, to inna sprawa - ale malo priorytetowa, to ja z tylu nie siedze :-)

thx za podpowiedz :--)