Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : pytanie o D1 SPEC

SIMBA
22-10-14, 21:42
Cześć,

mam ww. nakrętki jeszcze po poprzednim właścicielu. Jak wielu wie, gną się niesamowicie. Najprawdopodobniej są to repliki. W ostatnich dniach zagubiłem klucz/adapter pod te nakrętki. I tu pytanie - czy generalnie do tych nakrętek jest jeden konkretny adapter pasujący do każdego zestawu D1 SPEC? Wystarczy, że np. kupię nowe nakrętki i nowym adapterem odkręcę te stare? Ściągał ktoś awaryjnie te nakrętki? Jak tak to w jaki sposób? Ile może kosztować zlecenie czegoś takiego w warsztacie. Są założone alumy, więc spawanie nie wchodzi grę.

Dzięki śliczne za pomoc,
elo!!

SIMBA
25-10-14, 22:39
serio nikt nie pomoże? No nie wierzę, że takiej sytuacji nikt z was nie miał.... zaczynam się wkurzać, bo niebawem zimówki trzeba zarzucić, a tu lipa się robi... byłbym w stanie je poświęcić, ale bez uszkadzania alumów i szpilek piasty. POMOCY!!

butler.gdansk
25-10-14, 22:54
Zerkam w Google... A do nich nie jest potrzebny zwykły klucz 6-kątny? Weź wklej fotkę jak one wyglądają.
Opróżnij skrzynkę bo odpowiedzieć Ci na inne pytanie nie mogę ;)

SIMBA
28-10-14, 01:27
no kurde pasuje 6katny klcz ale gnie sie to badziewie nie idzie tego odkrecic ;/;/

Labed2007
28-10-14, 13:23
no kurde pasuje 6katny klcz ale gnie sie to badziewie nie idzie tego odkrecic ;/;/

Do tych nakrętek musisz mieć długą nasadkę, ja mam coś takiego:
http://swiatnarzedzi.pl/userdata/gfx/c3a19e22d4820fb77d9bb9a3dba44e41.jpg
Odkręcałem moje nakrętki już dobre 20 razy i nie są pogięte(też mam D1).
Nakrętki odkupiłem od znajomego, który już je przede mną parę razy odkręcał. Czy to są na pewno oryginały - nie mam pojęcia. Możliwe że jeżdżę na Kamikaze Spec (odpukać :D).

SIMBA
28-10-14, 16:24
Dzięki. Już odkręcone. Cóż za absurdalna sytuacja - człowiek zderza się z większymi problemami natury technicznej, którym daje radę, a problem ma w kwestiach elementarnych ;d;d. Fajny ten zestawik - ile płaciłeś? Też chyba sobie taki zakupię :).

Labed2007
28-10-14, 16:35
Dzięki. Już odkręcone. Cóż za absurdalna sytuacja - człowiek zderza się z większymi problemami natury technicznej, którym daje radę, a problem ma w kwestiach elementarnych ;d;d. Fajny ten zestawik - ile płaciłeś? Też chyba sobie taki zakupię :).

Ja mam tylko nasadkę 19 :), odkupiłem razem z nakrętkami za 20zł. Taki komplet jak na zdjęciu to ok. 120zł.
http://allegro.pl/kpl-kluczy-nasadowych-proxxon-23938-i4703490208.html

SIMBA
28-10-14, 21:02
ooo fajnie, dzięki za cynk :). Na pewno się wyposażę :).