Zobacz pełną wersję : Problem z lpg
Mam problem z lpg w civicu ej6 d16y7 , ma czasem coś takiego ze podczas jazdy przełącza sie gaz/benzyna gaz/benzyna i tak w kółko , najczęsciej dzieje sie to na zimnym silniku , a podczas pierwszego przełączenia szarpie a czasem potrafi zgasnać , byl gaz podłaczany pod kompa i wszystko jak należy. help
Musisz podac jakie masz wtryski reduktor i sterownik, ile km przejechane na lpg. Musisz podpiąć sie pod kompa podczas jazdy i dopiero wtedy mozna sprawdzic co sie dzieje
Objawy takie mogą świadczyć o tym że map sensor ( czujnik ciśnienia gazu) zaczyna kończyć żywot. Miałem takie objawy u siebie aż w końcu w ogóle nie chciało auto pracować na LPG.
Objawy takie mogą świadczyć o tym że map sensor ( czujnik ciśnienia gazu) zaczyna kończyć żywot. Miałem takie objawy u siebie aż w końcu w ogóle nie chciało auto pracować na LPG.
Tylko że po tym czujniku, miał by sygnał braku ciśnienia z tzw. ''PIPKI''
A jeśli go nie ma, to ja obstawiam źle wpięty sygnał obrotów, lub jakieś problemy na tej linii...
Stalker1943
22-10-14, 19:34
Może zacznijmy od tego czy to sekwencja czy I/IIgen. Jeśli sekwencja to na 99% jest to map sensor, brak odczytu obrotów, lub czujnik temperatury silnika/gazu. Bo w zasadzie nic innego nie da takich objawów. Jeśli I/II gen to pozostają tylko obroty lub temperatura.
instalacja to stag 200 , wydaje mi sie że to sie nasila gdy jest malo gazu w butli , a co do obrotów to sygnal jest chyba wzięty z aparatu zaplonowego i tam jest niezailozowany kabel , moze tam jest jakies zaklocenie
A u mnie po zapaleniu na gazie przełączył się na benzyne i nie mogę znaleźć przyczyny.wszystkie bezpieczniki sprawdziłemi są chyba ok.jakieś sugestie?
Proszę o pomoc.