PDA

Zobacz pełną wersję : Wywala bezpiecznik nr 15 civic vi 3d 96r

patryk00013
21-10-14, 11:06
Witam, w niedziele mialem bliskie spotkanie z dosc duza kaluza na drodze. Jechalem droga przez las, w okularach przeciw slonecznych wygladalo, ze jest tylko mokro a okazalo sie duza woda. Przejechalem jakies 2 km i zauwazylem, ze nie dziala mi licznik, zgasilem auto i juz nie odpalilem. Iskra jest na swiecach, znajomy elektormechanik stwierdzil, ze wtryski sa wylaczone, nie mam diody od zasilania oraz immobilisera po przekreceniu na zaplon, wszystkie swiatla mi przygaszaja. Po wymianie na nowy bezpiecznik auto smiga normalnie, dopoki znow go nie wywali. Dawalem nawet wiekszy bezpiecznik tj 10 i 15, oba wywala. Po wymianie silnik odpala, gasze normalnie, zaraz odpalam i dziala tak kilka razy, po dluzszej przerwie od zgaszenia odpala ale po chwili przepala go i dupa. Silnik to d14a4, prosze o porady co i jak moge sam sprawdzic zanim oddam do fachowca? Pozdrawiam

patryk00013
21-10-14, 21:25
Dzisiaj przejechalem kilka km chcac sprawdzic czy moze bezpiecznik za luzno nie siedzial, wywalilo na wiekszej nierownosci. Alternator raczej jest sprawny, drugie za co odpowiada bezpiecznik jest sp sensor czyli czujnik predkosci, teraz moje pytanie jak dziada wyjac i sprawdzic sprawnosc, udalo mi sie jedynie sama kostke odpiac co nie zrobilo zadnego szalu, jutro sprawdze czy dalej wywala po odpieciu