Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Tweetery w nadmuchu na boczne szyby...

Rogal
06-10-05, 21:41
Tak jak w temacie, chciałem spytać czy ktoś kiedyś tego próbował i przede wszystkim jak poprowadzić wtedy kable ? Czy moge zrobić małą dziurke w tym plastiku czy nie bardzo ?

Chodzi mi o Civica EJ9 96r. 3D. A jezeli ktoś nie rozumie o które otwory dokładnie chodzi to tłumacze ze jak włączymy przycisk nadmuchu na szybe to wieje na szybe przednią i boczne i chodzi mi własnie o te dwa wywietrzniki na szyby boczne, takie małe po lewej i prawej, praktycznie na sklepieniu deski rozdzielczej i słupków i tam do środka chciałbym własnie włożyć tweetery... co o tym sądzicie ? Tylko nie chce słyszeć nic w stylu lepiej w słukach itp. bo zdecydowałem się juz raczej na tamto miejsce, poprostu chce zeby głośniki nie były widoczne i wszstko wyglądało jak seria.

Pozdrawiam.

sielka82
07-10-05, 13:52
Jesli moglbym sie wtracic. Proponuje zamontowac te gwizdki na tych trojkatach co sa zaslepkami od lusterek bocznych. Wiadomo o co chodzi?? Ja tak mam , nie wiem czy to porawnie czy nie. W slupkach tez nie chcialem bo to za duzo roboty.

cihy
09-10-05, 16:11
zastanawialem sie i powiem Ci tylko, ze prawdopodobnie wysokie beda zbyt wysokie - bedzie ich zbyt duzo

TDP
09-10-05, 17:59
nie było już przypadkiem takiego tematu ? i nie został on zamkniety?

co do wiercenia to mozna wiecić wszedzie gdzie Ci sie podoba,
1? nie wiem jak sobie poradzisz z kablami -> trzeba bedzie całą konsole chyba zdejmować
2? umiejscowienie głośników -> jak dla mnie to nie ma sensu ,,, poniewaz:
jezeli juz zainwestowałaś w system 2 drozny z odseparowanym tweeterem
to szkoda nie stworzyc sobie fajnej scenki ... a z tego co wiem istnieją dwa optymalne miejsca zamontowania i skierowania tweetera ?! 1. osiami na siebie (czyli na wprost) 2. tak aby nakierowane były na przerwe pomiedzy przednimi fotelami

ogólnie moje zdanie to jest takie ze to jest pomysł z dupy, ale nie krytykuje bo kazdy robie to na co ma ochote. apeluje jednaka abyś moze przemyślał to jeszcze pokonsultował sie troszke... gdyz mozna ładnie wkomponować tweetery właśnie w słupek bądź w te trójkaciki przy lusterku i bedzie to wygladac seryjnie (jest wiele firm co sprzedaja uzywane czesci do hodny u nas na forum jest Maciek)

powodzenia
i jak wkomponujesz je w nawieew to zrob fotke, chciałbym zobaczyc efekt pracy !

kenny
10-10-05, 08:54
i jak wkomponujesz je w nawieew to zrob fotke, chciałbym zobaczyc efekt pracy !

efektu nie będzie, bo będą ukryte w nawiewach (za kratką) :)

TDP
10-10-05, 13:10
efektu nie będzie, bo będą ukryte w nawiewach (za kratką) :)

jak zrobi od gory to bedzie widac ...

Mariooo
03-11-05, 00:12
ja tak miałem i było całkiem git dobrze słyszalne itp jednym słowem grało ładnie. jesli chodzi o sam montarz to nie trzeba zdejmowac całej deski tylko te boczki które widać po otwarciu drzwi.

Couto
04-11-05, 16:16
Ja wkladalem w te miejsca diody i wcale nie trzeba wszystkiegto rozbierac! Wystarczy dobrac sie do zegarow (zdjac konsole srodkowa) i dostep do lewego stoi otworem, gorzej jest z prawym ale tez mozna sobie poradzic!