PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z klaksonem-trąbi podczas skęcania

lukaszwasil
19-10-14, 12:27
Witam.
Mam problem z klaksonem w civic VIII gen. z 2009 r. Jak samochód stoi na słońcu i kierownica od góry się nagrzeje to podczas skręcania honda sama trąbi jak postoi w chłodzie i ostygnie przestaje trąbić. Generalnie trąbi sama tylko wtedy jak się nagrzeje na słońcu. Jeździłem z tym problemem do różnych "znachorów" ale nikt nie umiał mi pomóc. Może ktoś miał podobny problem.

Jacek65
19-10-14, 17:04
To ciekawe.Przynajmniej dajesz sygnał dzwiekowy że skręcasz.:D Może to jakaś dodatkowa funkcja na kraje azjatyckie.Tam non stop trabią na ulicach.;)A na poważnie, to skoro "znachorzy" nie wiedzą to może warto by jechać do "lekarzy".:)

lukaszwasil
19-10-14, 18:35
hahaha i podnoszę ręke że niby gościa znam i na siema mu trąbie:D Bylem i u lekarzy wśród tych znachorów. Myślałem że może miał ktoś coś podobnego jak nie to chyba tylko serwis hondy coś może poradzić.

Jacek65
19-10-14, 18:46
Dlatego ci radzę abyś pojechał do "lekarza specjalisty",czyli do ASO.Trzeba rozebrać kierownicę i zobaczyć co się dzieje złego w obwodzie klaksonu.W kierownicy masz poduszkę więc lepiej wiedzieć jak do tego podejść.Dlatego "panom Frankom" z osiedlowego warsztatu lepiej nie dawać tego do roboty.:)

jozek_marek
31-10-14, 06:51
Najprawdopodobniej pod poducha przetrwała się taśma i przy skręcaniu przewód od klaksonu dotyka masy.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

Silent
31-10-14, 08:15
Jest też możliwość że konektor który podłączony jest do stycznika klaksonu wysunoł się z plastikowej osłonki i dotyka masy. U mnie tak było jak przekładałem kierownicę.