Zobacz pełną wersję : Problem z klaksonem-trąbi podczas skęcania
lukaszwasil
19-10-14, 12:27
Witam.
Mam problem z klaksonem w civic VIII gen. z 2009 r. Jak samochód stoi na słońcu i kierownica od góry się nagrzeje to podczas skręcania honda sama trąbi jak postoi w chłodzie i ostygnie przestaje trąbić. Generalnie trąbi sama tylko wtedy jak się nagrzeje na słońcu. Jeździłem z tym problemem do różnych "znachorów" ale nikt nie umiał mi pomóc. Może ktoś miał podobny problem.
To ciekawe.Przynajmniej dajesz sygnał dzwiekowy że skręcasz.:D Może to jakaś dodatkowa funkcja na kraje azjatyckie.Tam non stop trabią na ulicach.;)A na poważnie, to skoro "znachorzy" nie wiedzą to może warto by jechać do "lekarzy".:)
lukaszwasil
19-10-14, 18:35
hahaha i podnoszę ręke że niby gościa znam i na siema mu trąbie:D Bylem i u lekarzy wśród tych znachorów. Myślałem że może miał ktoś coś podobnego jak nie to chyba tylko serwis hondy coś może poradzić.
Dlatego ci radzę abyś pojechał do "lekarza specjalisty",czyli do ASO.Trzeba rozebrać kierownicę i zobaczyć co się dzieje złego w obwodzie klaksonu.W kierownicy masz poduszkę więc lepiej wiedzieć jak do tego podejść.Dlatego "panom Frankom" z osiedlowego warsztatu lepiej nie dawać tego do roboty.:)
jozek_marek
31-10-14, 06:51
Najprawdopodobniej pod poducha przetrwała się taśma i przy skręcaniu przewód od klaksonu dotyka masy.
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Jest też możliwość że konektor który podłączony jest do stycznika klaksonu wysunoł się z plastikowej osłonki i dotyka masy. U mnie tak było jak przekładałem kierownicę.