Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z Centralką z pilota (wysadza bezpieczniki)

Fikas
18-10-14, 23:02
Witam,

Mam dość spory problem, gdyż zakupiłem sterownik centralnego zamka o taki: http://allegro.pl/sterownik-zamka-centralnego-noxon-t8-autoalarm-led-i4700007111.html.....

Dałem siłownik do drzwi kierowcy następnie wpiąłem się sterownikiem pod kierunkowskazy i centralny zamek (fabryczny z kluczyka), potem plus następnie minus i..... no właśnie wysadza mi bezpieczniki przy sterowniku a najlepsze jest to, że jak duszę na pilota to drzwi kierowcy się otwierają i zamykają, a pasażera zachowują się tak jakby nie wystarczało im prądu i siłownik nie zdążył zadziałać... Cały dzień dziś z tym walczyłem i się poddałem. W centralnym zamku na pewno dobrze się wpiąłem w kable ale nie potrafię znaleźć tego że bezpieczniki pali i drzwi pasażera nie reagują....

Genax
19-10-14, 07:00
Skoro pali bezpiecznik to źle podłączyłeś. Daj foto instrukcji i opisz jak sam podłączyłeś. Musiałeś coś pokręcić :p zasilanie z czego pociągnąłeś?

Fikas
19-10-14, 10:26
https://imagizer.imageshack.us/v2/485x364q90/673/72lmzr.jpg

https://imagizer.imageshack.us/v2/845x634q90/904/DsmDAp.jpg

i teraz tak białym i biało-czarym wpiąłem się w fabryczny centralny po linii przekazującej sygnał, brązowymi podpiąłem się w kierunkowskazy, czarny masa czerwony w plus pod kolumną kierowniczą a niebieskim w czujki drzwi. No i takim sposobem paliło bezpieczniki a siłownik po stronie pasażera nie reagował...

Genax
19-10-14, 11:53
Dobra powiedz mi teraz czy masz uniwersalny siłownik, który dali w zestawie? Którym schematem sugerowałeś się podczas podłączania? bo z tego co napisałeś to już widzę, że nie podłączyłeś dwóch kabli. Czy u ciebie w aucie w ogóle nie było centralki? sam montowałeś siłowniki w drzwiach ? Jeśli tak to musiałeś wybrać drugi schemat "Sterowanie siłownikami" Wtedy podłączasz tak jeśli pamiętam dobrze kolory uniwer. siłownika:

Biały - niebieski
Biało-czarny - zielony
Pomarańczowy - masa (łączysz razem z pomarańczowo-czarnym)
Pomarańczowo-czarny - masa (podłącz pod masę centralki)
żółto-czarny - +12V stałe (podłącz pod zasilanie centralki)

Jeśli podczas otwierania auto będzie się zamykać to podłącz po prostu na odwrót 2 pierwsze kable czyli wtedy już biały - zielony, a potem biało-czarny - niebieski.

Fikas
19-10-14, 13:04
Centralkę fabryczną mam u siebie z jednym siłownikiem w drzwiach pasażera, w swoich drzwiach wstawiłem tylko siłownik ( z dwoma kabelkami) i podpiąłem go w fabryczny centralny a potem działałem z tym sterownikiem co kupiłem ok spróbuje tak jak mówisz... i zobaczę czy pomoże ale dzisiaj już do tego nie mam weny :P

Genax
19-10-14, 13:30
Jeśli ci się chce to zrób mi zdjęcie fabrycznej centralki. Jak pokażesz mi kable to ci powiem jak to podłączyć i nie ma bata, żeby nie działało :P

Ebisu
19-10-14, 21:31
Miałem to samo w swoim Nissanie gdy montowałem.
Kable zabezpieczyłem dodatkowo taśmą izolacyjną bo gdzieś musiało być przebicie i problem ustał :)

Fikas
21-10-14, 21:48
No i rozwiązane okazało się, że wszystko było prawie dobrze podłączone, a więc tak czerwony zasilanie, czarny masa, żółty i żółto-czarny masa, biały i biało czarny (i tu tkwił problem) w sterowanie centralki a nie jak ja podłączyłem w kable przekaźnika no i dalej to brązowy w kierunki :) Wystarczyło skorzystać ze schematu sterowania masami...

Temat do zamknięcia...

Pozdrawiam