Zobacz pełną wersję : MB2 dławi się przy dodaniu gazu - film!
siemka
Panowie zastałem dzisiaj problem z d14a8, chciałem wjechać autem do garażu (silnik ciepły) a tu takie cyrki przy zapaleniu silnika: http://macc87.wrzuta.pl/film/5HaGrA6sdh8/mb2_d14a8
ciężko odpalić i silnik dławi się przy gwałtownym dodaniu gazu
w czym może leżeć problem?
Rozumiem, ze takie oczywiste sprawy jak filtry, czy swiece byly wymieniane? Ew. filtr paliwa.
Tapatalk
Zawory kiedy były ustawiane?
Filtry wymienione 2012r (10tys km temu), świece 2009r. Już idzie do mnie komplet filtrów i świec, wymienię i zobaczę czy coś dało. Zawory były sprawdzane w 2012 i były w porządku, sprawdzę je teraz.
5 lat temu swiece wymieniales i sie dziwisz? Sam rozruch silnika na tym filmiku nie wygladal najlepiej. Troche dlugo krecil. Ciekaw jestem jak tam palec i kopulka wygladaja.
Tapatalk
W sumie się nie dziwie, w pierwszej kolejności powinienem to sprawdzić a nie pisać na forum ;) wcześniej zapalał dużo szybciej ;)
No właśnie jeszcze kopułka i przewody WN, dziury w układzie dolotowym. Przecież przyczyn może być 1000, a tutaj nawet najprostszych nie sprawdziłeś tylko do razu forum ; )
I jak znalazłeś przyczyny ? bo jestem ciekaw co sie stało ?
Jak pisali koledzy wyżej !
-kable
-świece
-cewka
-kopułka
-palec rozdzielacza
-nieszczelność w dolocie
-filtr paliwa
-filtr powietrza
Spróbuj podmienić aparat zapłonowy.
Wymieniłem świece, filtr paliwa, filtr powietrza i wyregulowałem zawory - problem na chwilę obecną zniknął ;) co dokładnie było przyczyną - nie wiem ;)
Wychodzi na to że któryś z tych powodów o jakich teraz piszesz
Ja stawiam na zawory