Zobacz pełną wersję : Demontaz tylnej półki EM2
Czy demontaż tylnej półki wygląda tak samo jak VI gen coupe? Trzeba zdejmować boczki tylne i siedzenia? Normalnie bym sam sprawdził ale przeprowadziłem się i obecnie nie mam miejsca gdzie mógłbym majsterkować przy hani, a jak zdejmę tylną półkę sam to nie dość, że zapłacę mniej za przyciemnianie szyb ale i będę miał pewność, że koleś przyciemniający szyby nie uszkodzi mi niczego bo oni to wszystko zdejmują siłą, a potem głupio się tłumaczą.
Niestety trzeba demontować boczki oraz oparcie od siedzenia, ale szybko to idzie, wszystko ładnie wychodzi bez oporów :)
Czy nie da rady jakoś wygiąć lekko boczków czy tam śruby są gdzieś schowane? i czy półka jest w samych zatrzaskach?
NIe da rady wygiąć boczków one za bardzo nachodzą na półkę, wiem bo sam tak chciałem zrobić :). Tak półka jest na samych zatrzaskach. Najpierw zdejmujesz osłony plastikowe które są tuż pod szybą, następnie odkręcasz szyny od pasów (inaczej nie zdejmiesz boczków), wyjmujesz kanapę, wyciągasz boczki (są mocowane na samych zatrzaskach no i na koniec wyjmujesz półkę (także na samych zatrzaskach)