Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : stuki kierownicy

bunkerites
15-10-14, 14:05
Wiec problem jest nastepujacy: Podczas szybkiego krecenia kierownica w prawo i lewo pojawiaja sie stuki.Sytuacja nastepuje tylko na postoju auta.Podczas jazdy jest cisza.Stuka na zgaszonym jak i zalaczonym silniku.Ostatnio mialem robiona geometrie kol przednich.Cos zjebali?

mloodzian
16-10-14, 14:49
raczej stuka spirala w kielichu amortyzatora

bunkerites
18-10-14, 15:49
Okazalo sie ze mam male luzy na przekladni kierowniczej.Diagnosta z ASO powiedzial ze luz jest na tyle maly ze nie mam co sie narazie przejmowac.Coz po nowym roku dam do roboty maglownice

Sheiva
18-10-14, 20:54
Wykonałbym regulację listwy zawczasu - skoro luz jest rzekomo niewielki być może unikniesz wytarcia listwy i uda Ci się zażegnać problem. Im szybciej, tym lepiej.

bunkerites
19-10-14, 11:01
Slowa diagnosty z ASO " chlopie luz masz bardzo maly.Zebys widzial jaki luz maja inni i jezdza", ehhh diagnosci

Genax
19-10-14, 13:33
Co miał ci powiedzieć? to twój wybór czy będziesz jeździć z tym czy wolisz dać do regeneracji. Jak już będziesz miał zamiar dać magiel do roboty to upewnij się co obejmuje gwarancja bo spotkałem się z takimi przypadkami, że gwarancja była tylko na części, a za robotę zapłacisz znowu 500zł. Z ciekawości ile cie skasowali za sprawdzenie magla?

bunkerites
19-10-14, 20:04
Nic nie skasowali.Znalazlem zaklad w Tarnowie gwarancja na 2 lata.Cena 699zl. Niby w 5 h ogarniaja auto

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2