Zobacz pełną wersję : zaniedbany civic
cześc kupiłam dosyc zaniedbanego civica pod wzgledem mechanicznym ,lakier w stanie idealnym auto 5d angol sporo rzeczy już zostało zrobione ale mam mały problem chodzi o tylną wycieraczke ,po uruchomieniu wycieraczki na wolnych obrotach gaśnie silnik , silnik także ciężko sie uruchanie po 5 sek krecenia :confused:może ktos miał podobny problem
może powiedz co zostało już zrobione będzie łatwiej coś doradzić...zawory wyregulowane? obroty na jałowym nie są za niskie?
kupiłam dosyc zaniedbanego civica pod wzgledem mechanicznym
Niestety to dobrze nie wróży....i zazwyczaj kończy się na tym, że takie auto jest skarbonką bez dna oraz jeżdżącą kupą problemów.
Długie uruchamianie może mieć baaaardzo długą listę powodów: od stanu świec, kabli, regulacji zapłonu, zaworów, filtra paliwa, pompy paliwa, po stan rozrusznika, akumulatora, sensorów.
zawory wyregulowane ,zmieniony rozrzad paski swiece olej zawieszenie(wachacz górny i jedna końcowka drązka) hamulce, tłumik
co do odpalania to pali tak samo na zimnym i goracym silniku nie ma znaczenia ale martwi ta wycieraczka czemu gasnie silnik
a regulator napiecia pompy paliwowej moze tu szukac