Zobacz pełną wersję : Przekładam właśnie d15Z6 do mb2 i nie pasuje mi poduszka na łapę
Właśnie robie swap na d15z6, wcześniej było d14a2 w mb2 i nie pasuje mi poduszka od silnika ta z prawej strony od rozrządu, rozstaw szpilek w łapie od z6 jest większy, nie pasuje też mocowanie pompy wspomagania ale mam druga to przełoże. Co teraz mam zrobić szukać poduszki od d15z6 czy przełożyć całą łapę jak będzie łatwiej?http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/14/8ded3c7cf8f49d197c79aa9cad27dbd2.jpghttp://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/14/77260e4fd02a8a1b50f6596ce614a99c.jpg
kup poduszke od d13b2 b15b2 b7 itp w wielu modelach civika takie sa d15z6 ma inna spojrz po goglach na foty inaczej przykreca sie do podluznicy . a ta z jajka pasuje jak byc powinno
badz kup uchwyt poduszki do silnika ten zeliwny ze szpilkami ktory siedzi na silniku przykrecony do bloku
z silnika d15z8 wtedy podejdzie ci pod poduszke od d14a2
Ogólnie mam uchwyt od silnika d14a2 razem z poduszka ale nie chce mi się ściągać koła pasówego żeby się dostać do tej łapy. A od a8 będzie pasować poducha?
od d14a8 to poducha jest taka jak w a2 ale uchwyt ten do bloku jest taki jak w d15z8 czyli by ci podpasila ,ale kolo bys musial wtedy sciagnac bez tego raczej sie do tych srubek nie dojdzie
Podsumowując mam uchwyt i poduszkę od d14a2 czy wystarczy że dobiore się do rozrządu i zamienię łapę na ta od a2 i będzie p&p? Czy uchwyt od a2 nie będzie pasował do z6?
wiesko1261
15-10-14, 06:55
tak, najprościej wstawić swoją kompletną , sam tak ostatnio podmieniałem d14-d16
będzie pasowało :)
nie bedzie pasowal a przynajmniej nie koniecznie bo sie kiedys na to juz nadzialem lapa byla pochylona wychodzilo na to ze blok po 96 roku mial te dwa otwory w bloku pod innym katem niz przed 96 dlatego pisalem z d14a8 moze byc d15z8 itp musisz miec mocowanie z silnika tory mial poduszke na trzy sruby aluminiowa ale po 96 roku (swiece z przodu i napis honda na pokrywce a czy to 1,4 1,5 czy 1,6 to juz bez znaczenia wlasciwie z kazdej wersi lifback aerodeck ma mb itp ale po lifcie
No właśnie i ja dziś przełożyłem i niby pasuje ale obudowa rozrządu nie podchodzi bo ma inne wycięcie. Wczoraj napisałeś że poduszka od b2 będzie pasowała na ta łapę od z6 a ona przecież jest z 5gena przed 96
tak ale 5 gen ma podluznice tak jak ma mb (5d ),, d15z6 ma uchwyt na bloku mlasnie na dwie sruby po skosie (tak jak 5 gen i za pomoca tej poduchy b2 b7 itp poloczysz slupek d15z6 uchwyt silnika d15z6 z podluznica 96 2000r ma mb sprawdzone na 100% kilka swapow d series mam za soba poduszka okolo 20 30 zl i problem z glowy nawet bym pewnie taka znalazl ale 80km z flaszka to ci sie jechac chyba nie oplaci
Zależy skąd jesteś? Już niby zaklepałem poduszkę za 2 dyszki w łodzi bo jutro i tak tam jadę więc odbiorę. A może wiesz gdzie podpiąć(czy w ogóle podpinać) tą kostkę od czujnika położenia wału? bo kompa mam i tak p06 przerobionego.
od lodzi 30 km od rawy 70 80 km jak masz p06 z mapka czyjnika ckf( polozenia walu nie podpinasz , bo p06 go nie potrzebuje:) komputery na obd2a i obd2b dopiero go potrzebuja do poprawnej pracy
mam poprostu wgraną do niego mapę od d15z6. Dzięki za pomoc
no to bedzie chodzil bez ckf wystarczy mu osprzet ktory mial od urodzenia< czyli taki jak b7> czyli wtryski 240 b7 lub z6 (c4) aparat b7 badz a2 sprawny map, czujnik przepusnicy i sonda i czujniki teperatur i warunki zewnetrzne cisnienie paliwa olej i chlodzenie