PDA

Zobacz pełną wersję : Głębokość pedału hamulca. Spryskiwacze mgłowe w EG

Irbis056
13-10-14, 12:42
Cześć zadam od razu dwa pytania, które mnie nurtują.
pierwsze. Czy jest jakis sposób, żeby skrócić dystans potrzebny do hamowania. Wymieniałem ostatnio klocki w mojej starej EG i w ufo mojej mamy. Efekt jest taki, ze jak troche jeździłem ufo po zmianie i wsiadłem do mojej to sie przestraszylem, ze nie mam hamulców bo przez kilka dobrych centymetrów nic sie nie działo. Mam na myśli, ze głebokość potrzebna do efektywnego hamowania jest za duża i przez pierwszy moment nie dzieje se nic. Czy jest jakis sposób, zeby zwiększyć czułość czy jest to zależne od samoregulatorów i nie wiele mozna z tym zrobić
drugie. Jak to jest ze spryskami mgłowymi od C3, to prawda ze wchodzą plug&play? Znalazłem tylko, teksty o 6 genie i nie jestem pewny czy do 5 tez podejdą.:)
Pozdrawiam

Piterex
13-10-14, 21:23
Spryskiwacze pod chodzą bez problemu bo sam mam takie w 5g co do hamulców to jak masz bębny z tylu to najprawdopodobniej masz do regulacji. Samoregulatory :-D albo delikatnie zapowietrzone hamulce

motomaniak1988
16-10-14, 12:12
Jeśli chcesz żeby hamulce były bardziej czułe to załóż przewody w oplocie i większą pompę/serwo zmień płyn. Albo zrób swap większego hamulca

kepa416
16-10-14, 12:23
Odkręcić linki ręcznego na maksa potem zdjąć bębny rozruszać samo regulator i rozszerzyć do momentu w jakim będziesz w stanie włożyć bębny. Potem złożyć podeptać pedał hamulca. Na końcu podciągnąć ręczny żeby coś tam hamował na pierwszym ząbku.