Zobacz pełną wersję : Lampy Przednie Civic 98r Aerodeck
tastino112
12-10-14, 15:55
Witam, przyszła pora na wymianę moich zżółkłych lamp przednich w Hani. Jakiej firmy polecacie zamienniki (niestety kładę nacisk na cenę).
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Tak jak kolega wyżej depo. Nic innego na reflektory nie ma co oszczędzać bo się zemści.
Jak nie oszczędzać to carello ; ) DEPO takie dobre nie są niestety. To po prostu kompromis.
tastino112
12-10-14, 18:08
Jak wielki jest ten kompromis? "Na ile" wystarczają?
Są dobre jak na swoją cenę, ale po prostu widać różnicę od carello. Lecz nie myśl, że jakąś straszną. Tutaj sobie chłopy montuje wyłącznie depo, bo carello zabija ceną i dają radę. Świecą dobrze, a wytrzymają myślę, że do końca jak to auto będziesz miał. Dlatego śmiało bierz DEPO.
Edit: Różnica nie wynika ze świecenia, a z jakości wykonania i spasowania. Tylko tyle.
JW w rozsądnej kasie to tylko DEPO. Zawsze nowe będą świeciły wyraźniej niż stare,wysłużone oryginały.
ja kupiłem komplet depo za 300zł włącznie z przesyłką
tastino112
12-10-14, 22:13
Pafels a gdzie jeśli mogę spytać
Pafels a gdzie jeśli mogę spytać
jasne że możesz od tego jest forum :D tutaj link :
http://allegro.pl/honda-civic-97-99-reflektory-lampy-l-p-2-szt-kpl-i4679241344.html polecam bo lampy porządnie zapakowane przesyłka w ciągu 48h była u mnie :)
Carello tylko 480 zł? Swego czasu widziałem za ponad 600. Jesteś pewnien tej ceny?
Tak jestem pewien w necie możesz sobie ją sprawdzić tylko nie na allegroszu.
No to nie jest najgorsza cena. Wiadomo 2x drożej i nie ma w sumie porównania, bo nikt nie ma DEPO np. 14 lat.
bartek_levis
14-10-14, 13:54
ja już 70 kkm w 2 lata na depo zrobiłem nic się nie dzieje na początku troszkę parowały na kierunku ale wynikało to z mojego niedbałego przechowywania przed montażem (całą zimę w garażu jeden karton był otwarty) teraz jest spoko ładnie świeca i nie żółkną polecam i już :D
Miałem w poprzedniej DEPO i poleca, czysto, widocznie inne autko:)
Carello tylko 480 zł? Swego czasu widziałem za ponad 600.
Ale ale! W przypadku Carello to cena za sztukę! A nie za parę.
Depo kupi się za poniżej 300zł za komplet 2 sztuk.
No właśnie. Popadało mi, a i znaleźć nie mogłem takiej oferty ; )
tastino112
10-04-15, 12:07
Panowie mam problem. Kontaktowałem się ze sprzedawcami Lamp z ogłoszenia http://allegro.pl/show_item.php?item=5223059255 i innego podobnego z tym samym prod.
Obaj sprzedający odpisali, że pasuje tylko do 5d a nie do aerodecka. I tu moje pytanie. Czy ktoś z Was montował te lampy w trumnowozie?
Jak moga nie pasowac skoro do tylnej kanapy to identyczne auta... :p
tastino112
10-04-15, 13:06
Widocznie zabezpieczają sobie dupe :P I nawet nie wiedzą co i jak
Widocznie zabezpieczają sobie dupe :P I nawet nie wiedzą co i jak
Jak 80% sprzedających częsci do hond z "v-tec" lub pińcio drzwiowy heczbek
tastino112
10-04-15, 13:30
Ost widziałem ogłoszenie z Valtec xD
Panowie mam problem. Kontaktowałem się ze sprzedawcami Lamp z ogłoszenia http://allegro.pl/show_item.php?item=5223059255 i innego podobnego z tym samym prod.
Obaj sprzedający odpisali, że pasuje tylko do 5d a nie do aerodecka. I tu moje pytanie. Czy ktoś z Was montował te lampy w trumnowozie?
Ja montowałem takie Depo w swoim Aero i jest OK.
Ja też montowałem i polecam .
Skydiverek
10-04-15, 22:55
Te Depo świecą jasniej bo jest nowy odbłyśnik i nie jest klosz żółty. Ale rozkład światła jest gorszy niż w Carello. OEMowe mają równomierny. Ale sumarycznie i tak lepiej mieć nowe DEPO niż żółte OEMY.
tastino112
11-04-15, 00:02
Moje Oemy są połamane i jednej nie da się już ustawić. Świecą na 5 metrów do przodu.
A jakie żarówki wrzucacie do swoich lamp? Które światło lepiej się sprawdza, ciepła barwa czy zimna/biało-niebieska
Ja mam barwę bardziej podchodzącą pod biały niż żółty, na żarówkach Osram Cool Blue Intense, dodatkowo białe smd w pozycyjnych; świeci troszkę jak a'la xenon :p
Jestem z Osram'ów bardzo zadowolony, jedynie podczas deszczu na oświetlonych drogach trochę słabiej oświetlają drogę niż ma to miejsce na barwie żółtej.
Lecz w trasie na nie oświetlonych drogach świecą super, na długich zasięg światła jest zadowalający, i świecą wtedy jeszcze bardziej biało :)
Ludzie polecają ze zwykłych żarówek jeszcze Osram Night Breaker Plus, albo też tanie Tungsram Mega Light :) jest jeszcze wiele różnych żarówek lecz moim zdaniem to jest czołówka.
tastino112
11-04-15, 08:41
A jak wygląda trwałość tych żarówek? Z tego co widzę na opakowaniu Lifetime mizerny.
A jak wygląda trwałość tych żarówek? Z tego co widzę na opakowaniu Lifetime mizerny.
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?230373-S%B3abe-%B6wiat%B3a-drogowe&p=2442312#post2442312
Ale rozkład światła jest gorszy niż w Carello. OEMowe mają równomierny. Ale sumarycznie i tak lepiej mieć nowe DEPO niż żółte OEMY.Zgadza się. Dokładnie tak.