Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wskaznik paliwa

nico190
11-10-14, 17:26
Dzis po tankowaniu pojawil sie problem. Wskaznik paliwa ani wskaznik w komputerze nawet nie drgnely.Wygląda to tak jakby komputer sie zawiesil i nie aktualizowal niczego co dzieje sie w baku.Wskazówka poziomu paliwa tez ani drgnie.
Co to moze byc?

Jacek65
11-10-14, 19:43
A paliwo w ogóle się wlało?:D Może zbyt mało zatankowałeś aby coś drgnęło na wskaźniku:rolleyes:.Jeśli nie to być może pływak się zaciął.I komputer też "nie widzi" większego poziomu paliwa.Kolega kiedyś też tak miał że po tankowaniu wskaźnik nie poruszył się.Zatankował drugi raz i wszystko wróciło do normy.Już myślał że stacja samoobsługowa go oszukała:).Wlej jeszcze raz trochę paliwa i zobacz co będzie się działo.Może też być coś z czujnikiem oporowym na pływaku.

nico190
11-10-14, 20:00
Wlalem za 60 zl jak zapalila sie rezerwa.Też juz tak myslalem wiec zaleje caly bak i zobaczymy.Dzieje sie to pierwszy raz.Czy to moze swiadczyc o poczatku awarii jakiejs czesci?

uniu1
11-10-14, 21:03
jesli drugie tankowanie nie zadziała to proponuje zrobić test zegarów. Jesli zegary będą sprawne to pozostaje zajrzec do baku

Jacek65
11-10-14, 21:19
Wlalem za 60 zl jak zapalila sie rezerwa.Też juz tak myslalem wiec zaleje caly bak i zobaczymy.Dzieje sie to pierwszy raz.Czy to moze swiadczyc o poczatku awarii jakiejs czesci?

Nie wiem jaki masz rodzaj nadwozia,ale w sedanie jak wlejesz już za 50 zł to wskaźnik wyraźnie idzie w górę.Może świadczyć o awarii,a może i nie.Jak pisałem wyżej,znam taki wypadek.Później już nie było takiego zdarzenia.Ale to nie była Honda tylko Citroen choć też z dieslem.

on65
13-10-14, 19:30
Mam tak samo .Drugie tankowanie powinno pomóc.;)

nico190
18-10-14, 14:13
Zalalem za 100 i wszystko wrocilo do normy. Wskaznik ruszyl a komputer pokazuje dobre dane. Mozliwe ze zawiesil sie plywak. Dziekuje za podpowiedzi.Zamykam temat :)