Zobacz pełną wersję : Wskaznik paliwa
Dzis po tankowaniu pojawil sie problem. Wskaznik paliwa ani wskaznik w komputerze nawet nie drgnely.Wygląda to tak jakby komputer sie zawiesil i nie aktualizowal niczego co dzieje sie w baku.Wskazówka poziomu paliwa tez ani drgnie.
Co to moze byc?
A paliwo w ogóle się wlało?:D Może zbyt mało zatankowałeś aby coś drgnęło na wskaźniku:rolleyes:.Jeśli nie to być może pływak się zaciął.I komputer też "nie widzi" większego poziomu paliwa.Kolega kiedyś też tak miał że po tankowaniu wskaźnik nie poruszył się.Zatankował drugi raz i wszystko wróciło do normy.Już myślał że stacja samoobsługowa go oszukała:).Wlej jeszcze raz trochę paliwa i zobacz co będzie się działo.Może też być coś z czujnikiem oporowym na pływaku.
Wlalem za 60 zl jak zapalila sie rezerwa.Też juz tak myslalem wiec zaleje caly bak i zobaczymy.Dzieje sie to pierwszy raz.Czy to moze swiadczyc o poczatku awarii jakiejs czesci?
jesli drugie tankowanie nie zadziała to proponuje zrobić test zegarów. Jesli zegary będą sprawne to pozostaje zajrzec do baku
Wlalem za 60 zl jak zapalila sie rezerwa.Też juz tak myslalem wiec zaleje caly bak i zobaczymy.Dzieje sie to pierwszy raz.Czy to moze swiadczyc o poczatku awarii jakiejs czesci?
Nie wiem jaki masz rodzaj nadwozia,ale w sedanie jak wlejesz już za 50 zł to wskaźnik wyraźnie idzie w górę.Może świadczyć o awarii,a może i nie.Jak pisałem wyżej,znam taki wypadek.Później już nie było takiego zdarzenia.Ale to nie była Honda tylko Citroen choć też z dieslem.
Mam tak samo .Drugie tankowanie powinno pomóc.;)
Zalalem za 100 i wszystko wrocilo do normy. Wskaznik ruszyl a komputer pokazuje dobre dane. Mozliwe ze zawiesil sie plywak. Dziekuje za podpowiedzi.Zamykam temat :)