Genax
11-10-14, 10:32
Od jakiegoś czasu gdy szybko puszczę pedał gazu to słyszę jak pod maską coś miało luz. Jest to dźwięk stłumiony i słyszę go tylko kiedy puszczę szybko pedał gazu. To "coś" po puszczeniu gazu wydaje mi się, że leci do przodu i do tyłu. Druga sprawa to alarm w samochodzie mojej siostry. Alarm był dorabiany i zapewne potrzebuję model alarmu tylko ciekawi mnie jedna rzecz. Otóż do alarmu dołączony był kod 5 cyfrowy i na google znalazłem taką opcję, że np. "- szybko przełączyć kluczyk w stacyjce w pozycję OFF (wyłączony) następnie ON (włączony) gdy drugą cyfrą kodu jest 1". Czy ten kod jest właśnie do takiej kombinacji? Poniżej podaję całość.
"Sposób pierwszy:
1. Otworzyć drzwi - alarm zacznie działać
2. Przełączyć kluczyk w stacyjce w pozycję zapalenia kontrolek na desce rozdzielczej.
3. Przełączyć wyłącznik serwisowy w pozycję ON a następnie OFF.
4. Syrena umilknie i alarm został wyłaczony.
Sposób drugi (należy użyć indywidualnego kodu):
2. Przełączyć kluczyk w stacyjce w pozycję zapalenia kontrolek na desce rozdzielczej.
APS 400MX strona 4
Syrena umilknie na 3 sekundy, a po chwili rozpocznie odliczanie długimi sygnałami dźwiękowymi.
Sygnały dźwiękowe odpowiadają pierwszej liczbie kodu.
3. Po usłyszeniu kolejnego dźwięku odpowiadającego pierwszej cyfrze kodu należy:
- szybko przełączyć kluczyk w stacyjce w pozycję OFF (wyłączony) następnie ON (włączony) gdy
drugą cyfrą kodu jest 1
- szybko przełączyć kluczyk w stacyjce w pozycję OFF (wyłączony) następnie ON (włączony) 2 razy
gdy drugą cyfrą kodu jest 2
- szybko przełączyć kluczyk w stacyjce w pozycję OFF (wyłączony) następnie ON (włączony) 3 razy
gdy drugą cyfrą kodu jest 3"
"Sposób pierwszy:
3. Przełączyć wyłącznik serwisowy w pozycję ON a następnie OFF.
4. Syrena umilknie i alarm został wyłaczony.
Sposób drugi (należy użyć indywidualnego kodu):
APS 400MX strona 4
Syrena umilknie na 3 sekundy, a po chwili rozpocznie odliczanie długimi sygnałami dźwiękowymi.
Sygnały dźwiękowe odpowiadają pierwszej liczbie kodu.
3. Po usłyszeniu kolejnego dźwięku odpowiadającego pierwszej cyfrze kodu należy:
- szybko przełączyć kluczyk w stacyjce w pozycję OFF (wyłączony) następnie ON (włączony) gdy
drugą cyfrą kodu jest 1
- szybko przełączyć kluczyk w stacyjce w pozycję OFF (wyłączony) następnie ON (włączony) 2 razy
gdy drugą cyfrą kodu jest 2
- szybko przełączyć kluczyk w stacyjce w pozycję OFF (wyłączony) następnie ON (włączony) 3 razy
gdy drugą cyfrą kodu jest 3"