PDA

Zobacz pełną wersję : Komputer pokaldowy

wojtermak
10-10-14, 18:59
Witam serdecznie :)
Czy jest ktos kto ma uniwersalny komputer pokladowy w hondzie VI dokladany osobiscie ?
Chce dolozyc do Hondy cos takiego ale nie jestem do konca pewien czy dam sobie z tym rade :)

Pozdrawiam wszystkich !

felootno
10-10-14, 19:27
Mikefoto w 5D ma założone

Wysłane z mojego GT-I9505 za pomocą Tapatalk 2

wojtermak
10-10-14, 19:33
wiem ale chodzi o ludzi z okolic lodzi bo potrzebuje zobaczyc co gdzie i jak zeby nie popalic niczego ani nie spieprzyc bo jak na studenta.... 350 zl to nie jedna impreza :P
Bardzo chce miec to u siebie bo brakuje mi tego w hondzie jak nie wiem co :(

Jedras
10-10-14, 20:28
kolego montaż jest naprawde dość prosty i ciężko cokolwiek źle podłączyć jak będziesz robił według instrukcji od MikeFoto albo tej od Telwisa;)

wojtermak
10-10-14, 21:37
rozumiem ta instrukcje lecz nie wiem dokladnie co gdzie jest i o to chodzi :P w ktorym miejscu tam na zaplon i inne czujniki podlaczyc

Jedras
10-10-14, 22:07
zasilanie bierzesz wszystko z kostki od zegarka, Mike napisał co do czego podłączyć, czujnik prędkości i wtryskiwaczy wpinasz się w odpowiedni Pin z ECU, ale który to musisz sobie sam zobaczyć albo podaj oznaczenia ECU ew silnika to sprawdzę i Ci pomogę w tym.. czujniki temperatury to już pełna dowolność gdzie umieścisz :) ja cały czas sprawdzam gdzie najlepiej dać czujnik od temp zew i finalnie to chyba w lusterku wyląduje :)

wojtermak
11-10-14, 10:20
bedzie to moja pierwsza grzebanina w aucie wiec troche nie wiem jak sie do tego zabrac :P jak kable przeciagac z silinka do budy? eku to jest to zlacze serwisowe? Jak sprawdzic oznaczenie silnika ? mam 90km 1,4 97 rocznik z anglii

Jedras
11-10-14, 17:52
ECU masz pod prawą nogą pasażera :) pod osłona plastikowa, kable ja przeciągnalem przez taką gumową Zaślepke w komorze silnika
oznaczenie silnika masz wybite na bloku silnika zaraz pod głowica obok skrzyni biegów

MikeFoto
15-10-14, 09:48
wiec troche nie wiem jak sie do tego zabrac :P jak kable przeciagac z silinka do budy?

Widzę, że nie zadałeś sobie trudu przeczytania mojego poradnika jak podłączyć ów komputerek bo wiedziałbyś że żadnych kabli od poprzez ścianę grodziową do silnika się nie prowadzi.
Wszystko masz we wnętrzu. Dużo podłączania nie ma.

Poczytaj poradnik ze zrozumieniem to pogadamy.

Marecki
15-10-14, 10:56
Po pierwsze-taki temat juz istnieje, wiec po co znow smiecic. Po drugie-Tak jak napisal Mike-nie chcialo ci sie nawet poczytac. Lenistwo.

Tapatalk

wojtermak
18-10-14, 11:33
otoz przeczytal caly poradnik 2 razy ale widocznei nie zrozumialem tego dokladnie. Myslalem ze trzeba podlaczac sie w siliku do wtryskiwaczy itd. Uprzedzilem ze pierwszy raz bede grzebal w elektryce wiec troche sie obawialem tego ale dziekuje panowie za odpowiedz :)

MikeFoto
21-10-14, 14:00
Myslalem ze trzeba podlaczac sie w siliku do wtryskiwaczy itd

Można, tylko po co. Skoro syngał tychże, wychodzi z ECU, które jest koło nóg pasażera to można się podłączyć wprost z wyścia z ECU.

wojtermak
26-10-14, 15:38
teraz to juz wiem :)

Saiti
26-10-14, 15:45
Co to za komputer? Mogę Ci sprzedać gotową wiązkę, jeżeli to jest UKP :) Sprawa polega tylko na popodłączaniu kilku wtyczek, jest profesjonalnie polutowana i popeszlowana :) PW jeśli chcesz ;)

fełtek
29-10-14, 05:15
A ja mam nie Telvisa. Sam dałem rade choć też sralem w portki .
Mój kosztował 100 parę złoty. Jest ubozszy jak Telvis ale mi wystarczy.