Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problemy z d15a3

Ad@mus
08-10-14, 19:14
siema
ostatnio stałem się nieszczesliwym opiekunem civic gen3 w wersji GT, autko na pierwszy rzut oka do dopieszczenia, po dokladnym rekonesansie jak na ten rok jest nawet niezle, natomiast mamy male problemy z zachowaniem silnika:
-na wolnych zdarza mu sie strzelic w wydech
-smierdzi paliwem z wydechu czyli przelewa
-podczas jazdy ciagnie dopiero kiedy jest wysoko krecone, dol strasznie slaby,
-epizodami traci moc, zazwyczaj po zagrzaniu i kreceniu do wysokich partii nagle slabnie

zaczynam od:
-wymiana filtra paliwa/powietrza
-wymiana oleum
-nowe swiece, przewody, palec i kompulka

analiza diagnostyczna wywala blad wtrysku paliwa:
-czy to kwestia stania
-czy to zwietrzale paliwo
-czy cos innego w ukladzie paliwowym jest do przejrzenia

pytam jako totalny laik bo z Hondą tego kalibru sie nie bawilem, do tej pory opanowalem Nissana sr20 i Toyote 3sfe ale takich dziadkow jeszcze nie skrobalem

kto ze slaska lub opolszczyzny pomoze?
czekam na sugestie

kid
08-10-14, 23:34
jak auto dlugo stalo to paliwo w baku jest c**** warte. syf w zbiorniku tez jest pewnie niezly. najlepiej wylac i wlac swieze. Piszac zaczynam od masz na mysli, ze juz to zrboiles czy dopiero zrobisz?

Ad@mus
09-10-14, 19:49
zaczynam od znaczy ze w sobote biore sie za wymiany gratow i ogolny rekonesans bo dopiero wtedy auto bedzie na garazu
te paliwo dalo mi najwiecej do myslenia

kid
10-10-14, 08:05
U mnie w 4gen, które nie stało to filtr paliwa był chyba od nowości, a w Baku pływały gluty. Sprawna pompka mechaniczna zamiast ponieść ponad 800ml na minutę, wypluwala 250. Odkrecalem też kolektor z dialogu carbem i w środku wszystko czarne