Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : mini-me na odwrot;] blok d16/glowica b7/ tloki d13

GizY
08-10-14, 16:14
witam;]

panowie mam pytanie odnosnie kombinowania z silnikiem;] jak wygladalaby ( plus, minus ) sprawa z blokiem d16, na to glowica i osprzet z d15b7 i tlokami z d13? ewentualnie walek z2.. wnioskuje ze skoro na d15 mozna zalozyc glowice np z6 to na odwrot tez mozna.. mam racje? chcialbym zebrac tutaj jak najwiecej info na ten temat.
-czy sa jakies komplikacje przy robieniu takiego "skladaka"?
-w jaka moc mozna celowac z takim zestawem?

romekex
08-10-14, 20:17
dol d16 glowica i osprzet b7 plus walek z2
wychodzi jakbynie bylo cos wpodobie do d16z2 tyle doprezone tlokami w zaleznoci od map paliwa powinno byc ze 120 130hp na mapie od b7 bedzie du.. bo sprawdzalem d16 na osprzecie od b7 teoretycznie we fotel pchala lepiej (wiecej Nm) ae czas do setki byl 07sek , gorszy niz na seryjnym b7 takze komp czy mapa to tu podstawa przynajniej seryjny od podobnej d16

Rutus
09-10-14, 13:13
Można tylko pytanie po co !?

GizY
09-10-14, 15:24
mozna zapytac po co ale nie o tym mowa w temacie.. zwyczajnie chce wiedziec i tyle..moje auto/moj silnik/moja sprawa.
moj blok idzie do wymiany i szukam ciekawej opcji do wymodzenia.. a ze mam d13 i d15 to myslalem co by mozna z tego zrobic..

romekex
09-10-14, 20:41
jak masz zdrowawe d13 to pakuj d13 walek od b7(b2) i tanim kosztem masz okolo 100hp na osprzecie od b7 wbrew pozora ze to 1,3 jedzie niegorzej niz seryjne d15b7 i nie ma nic wspolnego z osiagami d13 na gazniku jak masz dol od d16 t warto pokrecic wjecej Nm, jak chcesz kupic dol od d16 to cos zdrowego znalesc to jak wygrana w totolotka chyba ze za odpowiednia kase, zdrowy d16 goly bez vteca okolo 1000zl okazje po 5, 6 stow to juz raczej wspomnienia po 1,6litra chociaz casem mozna cos wynalesc

reaktor
09-10-14, 20:46
mozna zapytac po co ale nie o tym mowa w temacie.. zwyczajnie chce wiedziec i tyle..moje auto/moj silnik/moja sprawa.
..

ale informacje chcesz od innych

a na kretyńskie pytania to nikt ni ma ochoty odpowiadać

mam skrzynie d16 chciałem zrobić hybryde włożyć skrzynie od tarpana

-w jakie przełożenia mozna celowac z takim zestawem?

GizY
10-10-14, 17:04
ale informacje chcesz od innych

a na kretyńskie pytania to nikt ni ma ochoty odpowiadać

mam skrzynie d16 chciałem zrobić hybryde włożyć skrzynie od tarpana

-w jakie przełożenia mozna celowac z takim zestawem?

hehe brawo mistrzu czytania i myslenia;] nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia to zamknij ta karte i tyle.. nie pytam was czy to ma sens bo i tak bede czytal ze to sensu nie ma, pakuj b/h/k, zakladaj turbo, zakladaj m62 itd itp

chce sie dowiedziec (a nie czytac twoje kretynskie odpowiedzi reaktor) jak wyglada sprawa ze skladaniem takiego mix-a i mniej wiecej na co moge liczyc odnosnie KM/NM

romekex
12-10-14, 01:38
liczyc mozesz bardzo rozbierznie duzo zalezy od wlka rozrzadu i map paliwa
obstawial bym moc 100/130hp
niutkow w okolicach 130?150Nm zalezy glownie od wystrojenia map i sprawnosci silnika

Saiti
12-10-14, 11:48
Gizy akurat odpowiedź reaktora popieram ;) Jednak jeżeli kolega chciałby zostawić głowicę B7 to i tak strojenie, a sensu to wielkiego nie ma. Części tanieją. Jak i tak otwierasz silnik - wrzuć głowicę SOHC VTEC :)

GizY
12-10-14, 13:25
tzn otwieram silnik bo glownie chodzi mi o wymiane bloku.. dlatego myslalem o takim mix-ie.. druga opcja jest swap a te graty ktore zostaly, sie sprzeda..