Zobacz pełną wersję : podskakiwanie auta
Witam od pewnego czasu mam pewien problem, otóż od rana kiedy auto jest zimne podczas ruszania przód auta podskakuje jakby boksowało, i tak z kilka razy się powtarza kiedy zatrzymam sie na skrzyżowaniach i ruszam, po kilku ruszaniach jest już ok. jak auto się trochę rozgrzeje jest ok. Miał ktoś taki sam problem?? szukałem w tematach ale nikt nie miał identycznych objawów, a nie chce na ślepo kupować części, poduszki od silnika i skrzyni oglądałem i wydają się ok, sprzęgło też normalnie śmiga. auto civic vi coupe 1.6 d16y7. Proszę o pomoc.
Sprężynki na tarczy sprzęgła, zanim znalazłem to w jednym z moich civiców to myślałem, że wypruję sobie flaki i zjem nerwy na tym :) Więc sprzęgło do wymiany.
Sprężynki na tarczy sprzęgła, zanim znalazłem to w jednym z moich civiców to myślałem, że wypruję sobie flaki i zjem nerwy na tym :) Więc sprzęgło do wymiany.
x2 miałem to u siebie - po wymianie sprzęgła na nowe (stare Exedy miało tylko dwa lata na spokojnej jeździe) ustały problemy
Jeśli podstawy typu poduszki są ok to nic innego nie wskazuje jak na sprzęgło niestety
więc nie pozostaje mi nic innego jak wymiana sprzęgła.
Zanim zaczniesz zmieniać sprawdźcie dokładnie podstawy
no poduchy już sprawdzałem od skrzyni i od silnika, ale jakby to były poduchy to raczej by podskakiwał przy każdym ruszaniu a nie tylko podczas kilku prób ruszania na zimnym, tak mi się przynajmniej wydaje.
hollyblood
12-10-14, 20:34
4-2-1 zalozył , kata wyciął, mocy przybyło , sprzęgło padło :)
wymieniona sonda lambda (wywalał błąd 41) no i wymieniony kolektor wydechowy gdyż stary popekał w kilku miejscach , i wszystko wróciło do normy, auto już nie skacze po wymianach.