PDA

Zobacz pełną wersję : Dziwna wtyczka... od czego to może być?

grzesiek1495
06-10-14, 22:00
Siemanko, mam do was pytanie, kupiłem nowy samochód, poprzedni właściciel zamontował sobie radio ze zmieniarką płyt JVC. Co ciekawe w bagażniku koło zmieniarki z tym że z zapasem wychodzi też jakiś kabel (załącze zdjęcie) który nie jest do niczego podłączony. Odkręcałem zmieniarkę żeby sprawdzić czy to czasem nie od niej, ale nie. Myślałem nad 2 rzeczami tuba albo wzmacniacz, ale wzmacniacz ma więcej kabli to po 1, a po 2 to tuba też mi sie zdaje że by miała +/- a nie jeden taki. Więc od czego to może być?

http://grzesiek1495.wrzuta.pl/obraz/1O9gXwfRZFG/e_xxee

http://grzesiek1495.wrzuta.pl/obraz/4WZZloT1c32/eee_xxxeee_3

Pinch
06-10-14, 22:36
musisz znaleźć do czego jest podczepiony drugi koniec. bez tego to wróżenie z fusów

grzesiek1495
06-10-14, 22:44
Najgorsze jest to że idzie on pod fotele i pod podłogówkę ;/ nowy samochód i już przewalać na części pierwsze to trochę ciężki temat... no cóż może ktoś ma jakiś pomysł. Jak nie no to na razie zostawie go w spokoju niech sobie leży.

piter7766
07-10-14, 00:02
To jest na 100% gniazdo złącza DIN13 które stosuje się w zmieniarkach CD, między innymi Panasonic takie miał. Dziwi mnie natomiast to ,że jest to gniazdo,bo powinien być wtyk. Być może kiedyś ktoś miał innej marki radio i zmieniarkę i kabel ten pozostał

grzesiek1495
07-10-14, 10:04
To jest na 100% gniazdo złącza DIN13 które stosuje się w zmieniarkach CD, między innymi Panasonic takie miał. Dziwi mnie natomiast to ,że jest to gniazdo,bo powinien być wtyk. Być może kiedyś ktoś miał innej marki radio i zmieniarkę i kabel ten pozostał

To i pewnie tak było. Tylko dlaczego gniazdo, a nie wtyk?

Genax
07-10-14, 11:07
Przecież kolega napisał jedną możliwość dlaczego tak było dlatego albo sam sprawdzisz gdzie idzie kabel albo poczekasz aż jakiś czarodziej z czegoś wywróży i ci powie gdzie on idzie i dlaczego :)

nitro2112
30-10-14, 21:21
Być może to był kiedyś "demo car", kto wie :D