Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem ze wspomaganiem podczas jazdy

robinhood10
05-10-14, 21:12
Witam. Mam problem ze wspomaganiem a wszystkie informacje znalezione na forum zostały wyczerpane. Problem powstał po wymianie przekładni na inną, używaną ponieważ stara miała luzy i nie odbijała do końca (brakowało jej parę stopni aby było ok). Po wymianie podczas jazdy nie odbija w ogóle i wraz z przyspieszeniem tak jakby ciężej pracowała, na postoju pracuje lekko. Próbowałem podmieniać silnik elektryczny i nic. Sprawdzałem łożyska na amortyzatorach i nie są zatarte, sworznie wahaczy wymienione na nowe, zbieżność na przeglądzie była w dopuszczalnej normie. Komputer nie pokazuje żadnych błędów, kontrolka od wspomaganie normalnie gaśnie. Próba poluzowania sprężynki nie pomogła ponieważ występowały stuki a efektu nie było. Nie mam pojęcia co mogę jeszcze sprawdzić ? Pozdrawiam i czekam na sugestie

pietruch_82
06-10-14, 17:52
zregeneruj ten stary/poprzedni magiel
http://www.ep-klub-forum.pl/viewtopic.php?t=659

robinhood10
06-11-14, 21:43
problem rozwiązany w sposób w/w. Przekładania miała uszkodzony ślizg ponieważ pochodziła z auta powypadkowego i ten był podgięty od uderzenia. W starej wymienione tuleje i sprężynka i teraz działa lekko aż miło jeździć.

bunkerites
07-11-14, 18:03
Adam Ci robil ?