PDA

Zobacz pełną wersję : Świecąca kontrolka SRS .

afti
05-10-14, 10:13
Witam serdecznie.
Na wstępie,iż jestem nowym użytkownikiem tego forum pozdrawiam Wszystkim użytkowników.
Od miesiąca jestem szczęśliwy/mam nadzieję:-)/ posiadaczem Hondy Civic 1.5 VTEC z roku 1998.
Jak by nie patrząc sentymentem pozostałem przy Japońskiej produkcji dwa poprzednie moje samochody to Mazdy 323.
Przechodząc do mojego pytania,nieszczęśliwie zdarzyło mi się nie wyłączyć świateł, co spowodowało wyładowanie akumulatora.
Ratunkiem odjazdu z miejsca było metoda na "pych"udało się bez większych problemów uruchomić auto,natomiast pozostała świecąca kontrolka SRS.
Proszę szanownych forumowiczów o podpowiedź w jaki sposób ją zgasić?

Mam jeszcze pytanie organizacyjne w jaki sposób zamieścić zdjęcie w awatarze?
Za odpowiedzi z góry dziękuję.
Pozdrawiam.

pafels
05-10-14, 10:35
"Trzeba za pomoca kabelka lub czegos co pozwoli zewrzec zwore SRSu skasowac blad SRS.

-w okolicach bezpiecznikow w kabinie jest taka zotla wtyczka (tak lekko po prawej stronie od bezpiecznikow) ktora siedzi sobie w "slepym" gniazdku. trzeba ja wyciagnac i zewrzec kabelkiem te dwa piny,
-przekrecic stacyjke do pozycji zapalonych lampek sygnalizacyjnych,
-lampka SRS zapali sie na 6 sekund i zgasnie-wtedy jest 4 sekundy alby rozlaczyc zwore-kabelek,
-kontrolka SRS zaswieci sie ponownie i wtedy jest 4 sekundy na zwarcie ponowne zworki-kabelka,
-kontrolka SRS zgasnie-wtedy rozlaczasz zworke (mozesz ja calkowicie wyjac),
-kontrolka SRS mrugnie 2 razy i zgasnie"
Co do zdj to musisz pogrzebać w ustawieniach w prawyn gornym rogu

afti
05-10-14, 11:09
pafels@
Dzięki za szybką odpowiedź.
Jak dobrze rozumię zworkę należy zastosować na na kablu z wtyczką?
Fotka kolegi z forum.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/06e220ebcce19691.html

pafels
05-10-14, 11:39
Zwierasz tylko piny w kablu wtczki nie ruszasz

ElDiablo1212
05-10-14, 11:40
Jest temat na forum o kasowaniu. Wszystko opisane dokładnie i chyba nawet z tego tematu jest ta fotka :D
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?85800-SRS-%B6wiec%B1ca-kontrolka-!

afti
05-10-14, 13:14
Z mojej stony dla kolegów za pomoc wędruje czteropak:)
Wprawdzie kasowanie błędu udało się za trzecim podejściem,pomogło zastosowanie wyłącznika do zwierania pinów.....za krótkie te czasy jak dla mnie przy pierwszym razie:o
Jeszcze raz wielkie dzięki.
Pozdrawiam.