Zobacz pełną wersję : Pęknięty plastik pod klamką
Witam,
pękł mi plastik pod klamką kierowcy, przez co teraz mi się klinuje dźwignia.
1. Czy ogarnę sam naprawę, czy trzeba zdjąć boczek etc. ?
2. mam szukać samej tej muszli plastikowej czy to razem z klamką sprzedają? (może ma ktoś na stanie)
http://i60.tinypic.com/k2fncz.jpg
wystarczy ze odkrecisz tą jedną śrubke i pociągniesz klamke w strone przodu pownna wyskoczyc, ciegno jest przymocowane za pomoca plastikowej zawleczki lekko odegniesz i klamka powinna być Twoja... czy to sie nadaje do naprawy hmmm mozna probowac kleić ale takie klamki chyba nie kosztuja zbyt duzo
grigori310891
04-10-14, 17:15
Jak kolega wyżej napisał właśnie przed chwilą skleiłem swoją na poxipol i schnie.
Wydaje mi się że to pęknie znowu,może lepiej na szrot i kupić nową .
Na szrot i kupić drugą. Na allegroszu kosztują ok 80 zł.
Za jedna tak cenia, przedenie klamki do hani sa w cenie :/
Te klamki kierowcy sa w chorych cenach - sam pol roku polowalem, bo identycznie mi pękła
Kurde z ciekawosci sprawdzilem czy moja nie peka i okazuje sie ze juz jest male pekniecie :( mam nadzieje ze jeszcze troche posluzy
Dziękuje za pomoc. Dzis odkrecilem ta śrubkę, ale niestety klamka twardo sie trzymała. Na pewno nie trzeba zdjąć boczku do jej wymontowania? A ceny tych klamek sa chore po prostu, jak za tak trywialną część...
Boczka nie zdejmiesz do puki klamki nie wyjmiesz. Odkręcasz tą śrubkę i pchasz z siłą klamkę do tyłu. Wyskakuje ona z zatrzasków i klamka wychodzi. Ceny są chore obserwuję aukcje ze wszelakimi częściami do wnętrza. Rzadko co sprzedają, wystawiają po 10 razy, a z cen nie zejdą. Makabra. Najlepszym rozwiązaniem są szroty. Na nich zawsze można kupić w pakiecie i za dobre ceny. Ja u siebie mam pękniętą i muszę sam ją cofać po otwarciu drzwi, ale to na razie nie problem.
do tyłu jak ją zakłada... w strone kierownicy jak chce wyjąć
do tyłu jak ją zakłada... w strone kierownicy jak chce wyjąć
Tak mała pomyłka
Jeśli komuś nie przeszkadza pęknięcie, a potrzebuje tylko sprawnej klamki, to wystarczy na sprężynę (tą która opiera się o plastik który pękł) nałożyć kawałek rurki (najlepiej stalowej) i zacisnąć na końcu i będzie się opierała z dużo mniejszą siłą o dalszy fragment plastiku i będzie działać poprawnie.
Ja mam tak zrobione jak się dowiedziałem, że klamka koło 100zł kosztuje i od roku jeżdżę.
grigori310891
29-10-14, 12:04
Pękła mi znowu, ale nie w miejscu klejenia, tylko obok, szkoda mi 80zł na nową bo są inne wydatki niż na taką pierdołę, więc podkleiłem z kawałkiem Grubszego plastiku (nakładka od środka) jest ok i raczej teraz na pewno będzie. 3 Tygodnie, specjalnie szarpie itp i się trzyma elegancko.
wystarczy ze odkrecisz tą jedną śrubke i pociągniesz klamke w strone przodu pownna wyskoczyc, ciegno jest przymocowane za pomoca plastikowej zawleczki lekko odegniesz i klamka powinna być Twoja... czy to sie nadaje do naprawy hmmm mozna probowac kleić ale takie klamki chyba nie kosztuja zbyt duzo
Jeśli 80 zł dla ciebie to nie dużo to szczęśliwy człowiek z ciebie
Jeśli 80 zł dla ciebie to nie dużo to szczęśliwy człowiek z ciebie
a gdzie ja napisałem ze 80 zł to nie dużo? masz jakieś problemy z interpretacją? napisałem ze takie klamki chyba nie kosztują zbyt dużo tzn ze to były moje przypuszczenia.... czytanie ze zrozumieniem? Zresztą pisząc takie rzeczy nie wnosisz nic do tematu a tym bardziej nie pomagasz? No chyba że to taktyka pisania nie ważne czego ważne żeby liczba postów rosła?
Bijta się.
http://img.sadistic.pl/pics/213c2026f3b6.gif
Boczka nie zdejmiesz do puki klamki nie wyjmiesz. Odkręcasz tą śrubkę i pchasz z siłą klamkę do tyłu. Wyskakuje ona z zatrzasków i klamka wychodzi. Ceny są chore obserwuję aukcje ze wszelakimi częściami do wnętrza. Rzadko co sprzedają, wystawiają po 10 razy, a z cen nie zejdą. Makabra. Najlepszym rozwiązaniem są szroty. Na nich zawsze można kupić w pakiecie i za dobre ceny. Ja u siebie mam pękniętą i muszę sam ją cofać po otwarciu drzwi, ale to na razie nie problem.
Jedź do Korkucia. Rozbierali taką po dzwonie w przód jak szukałem zderzaka.
Można próbować pospawać z nadlewką.
Co Wy za bzdury gadacie. Można używkę w dobrym stanie dorwać za 10-20 zł. Wystarczy poszukać. Sam dość niedawno wymieniałem. Za 80 zł to ja kupię klamkę i 3 wódeczki Panowie. Szukajcie a zaoszczędzicie.
Jedź do Korkucia. Rozbierali taką po dzwonie w przód jak szukałem zderzaka.
Można próbować pospawać z nadlewką.
Byłem u niego jakiś czas temu po kokpit i wszystkie plastiki klamki były tylko tylne
W kwidzynie chłopak ma części z angoli i dobre ceny ma
Co Wy za bzdury gadacie. Można używkę w dobrym stanie dorwać za 10-20 zł. Wystarczy poszukać. Sam dość niedawno wymieniałem. Za 80 zł to ja kupię klamkę i 3 wódeczki Panowie. Szukajcie a zaoszczędzicie.
Daj namiar na ta klamke za 20 dychy kolego
Daj namiar na ta klamke za 20 dychy kolego
Śledź allegro przyjacielu, a zobaczysz, że się trafi, ewentualnie dzwoń po szrotach;) W końcu klamka dobrze funkcjonuje nawet ułamana, więc chyba warto zainwestować ale w cierpliwość?;)
Byłem u niego jakiś czas temu po kokpit i wszystkie plastiki klamki były tylko tylne
W kwidzynie chłopak ma części z angoli i dobre ceny ma
Jechać 70 km w jedną stronę po pierdołę to trochę lipa. Chyba, że ma stronkę jakąś i goni przez sieć.
Jechać 70 km w jedną stronę po pierdołę to trochę lipa. Chyba, że ma stronkę jakąś i goni przez sieć.
Po jedną się nie opłaca ale jak coś konkretnego to warto do niego pojechać.
mi też tak pękła, to jest wada fabryczna tam jest za mocna sprężyna + metalowa dzwignia i plastik w końcu nie wytrzymuje. na dniach chyba zaadoptuję klamkę z 5g lub ej/ek mam tego pełno po 15zł i nigdy nie sprzedałem nawet sztuki.
A jakby to pospawał z nadmiarem?
Jak już pisałem, przedłużasz dźwignię sprężyny i spokojnie wytrzymuje, bo nie działa wtedy tak duża siła na plastik.