Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Alarm z domykaniem szyb w 1

krugger
26-06-08, 17:10
Co myslicie o takim zintegrowanym wszystkomajacym zestawie ? Szukalem watku o takich zestawach alarmowych ale nic nie bylo :p Moze ktos montowal takie cus w swojej hani ? http://allegro.pl/item389918603_alarm_tornado_komfort_bagaznik_cz_mi krofalowy_.html
(http://allegro.pl/item389918603_alarm_tornado_komfort_bagaznik_cz_mi krofalowy_.html)
Podlaczenie chyba by bylo (mowa caly czas o domykaniu szyb) takie same jak bym kupil alarm + modul tyle ze mam w jednym pudelku no i taniej? Na tych aukcjach ciezko w sumie uzyskac jakies konkrety moze wy mi poradzicie/ pomozecie :D
(http://allegro.pl/item384644527_alarm_noxon_piloty_metal_czujniki_in ne_.html)

kamsmol
26-06-08, 21:25
Witam!!!

Ta centralka alarmowa która podałeś w linku nie ma modułu sterowania domykaniem szyb.... Jest w niej tylko wyjście na sterowaniem modułem domykania szyb... wiec w takim przypadku i tak będziesz musiał dokupić moduł domykania szyb...

A tak na marginesie... Sam posiadam taka centralkę alarmowa jaka podałeś w linku i dokupiłem do tego Moduł domykania szyb MPW-4 atestowany i wszystko działa wyśmienicie... Nic dodać nic ująć.... Jeśli zdecydujesz sie na taki moduł to napisz na PW a dam ci namiary na tani sklep internetowy w którym sam kupowałem :):):)

pozdrawiam

krugger
27-06-08, 14:33
dzieki za info ziom juz kupilem ;)

voxuran
28-06-08, 00:14
Podepnę się do tematu z alarmem. kupiłem na Allegro centralny zamek z alarmem, udało mi się to wszystko połączyć do kupy i zamontować. Działa pięknie ale, w instrukcji alarmu było napisane żeby pewien kabelek podpiąć do tego pstryczka w słupku (jak sie drzwi zamykają to on jest wciśnięty) co też zrobiłem,podpiąłem go do drzwi kierowcy, problem w tym że ten kabelek był jeden a chciałbym też podpiąć drugie drzwi, czy do tego jednego kabelka można podpiąć te dwa pstryczki? Nie będzie jakiegoś spięcia? Bo tak na chłopski rozum to te kabelki od tych włączników chyba gdzieś w trzewiach mojej Hondy spotykają sie i łączą w jeden. I jeszcze jedno pytanko gdzie mam przyczepić czujnik udarowy, i czym go przyczepić bo nie ma uchwytów na żadne małe śrubki lub wkręty, może użyć taśmy klejącej albo jakiejś kropelki

cifBlue
04-07-08, 00:35
mam wielka prośbę napisał bys mi gdzie podpiołeś kabelki od kierunkowskazów znaczy do jakich kabli w środku czy tam przy bezpiecznikach koło akumulatora ja mam honde civic hatchback. Nie moge dac sobie z tym zbytnio rady aa i właśnie ten alarm jest włoncznie z centralnym zamkiem czy to ma jakies znaczenie jak centralka jeszcze nie chodzi ?? bo moze dlatego dzieją mi sie takie jaja :) co o tym myślicie jak sobie nie poradze bede musiał podjechać do elektryka ale myślę ze ktoś sie znajdzie :) dzieki a właśnie alarm mam zakupiony taki .>> link .. http://www.allegro.pl/item390067991_alarm_tesor_cz_wstrzasu_zamek_4_drzw i_inne.html

dzisiaj na przykład miałem tak ze alarm sie uruchomił ale chodził cały czas udało mi sie go wyłonczyć wtedy sie automatycznie uzbroił i ze mam czujnik wstrzasu kopnołem w koło i sie włonczył ale co z tego jak nie dało go sie wogóle rozbroić ani nic ustawić i te nie szczęsne migacze nie chcą wogólę pigać i przy tym wyłonczeniu alarmu i samoczynym uzbrojeniu nie było zadnego dzwięku ani mignięcia. Proszę o pomoc :)))

voxuran
04-07-08, 21:28
Co do kierunków sprawa jest banalnie prosta trzeba delikatnie wydłubać przycisk od awaryjnych (jest na takich zatrzaskach) potem musisz znaleźć dwa kabelki zielono-żółty i zielono-niebieski i podpiąć pod te dwa kabelki, kabelki z alarmu, ja nie dałem rady wydłubać ich z tej kostki więc po prostu je przeciąłem i dolutowałem kabelki z alarmu a na to założyłem koszulkę termokurczliwą. a co do reszty problemów może na początek po prostu odłącz ten czujnik udarowy i zobacz co się dzieje, a i co masz na myśli pisząc że centralka jeszcze nie chodzi? , a czy alarm się włącza jak otwierasz drzwi z kluczyka?

Pawel_JBL
04-07-08, 22:54
mozna sie podpiać pod przełacznik przy kierownicy blizej iwygodniej jest ;)

kama085
22-08-08, 21:41
a gdzie najlepiej się podpiąć żeby podłączyć światła postojowe???? tzn. chodzi mi głownie o to żeby paliły się diody z tyłu na rejestracji:-) ładny efekt w nocy, ale pewnie samej tablicy się nie da bo to jedna instalacja......

kama085
24-08-08, 20:41
już sobie z tą zagadką dla mnie poradziłem:-) efekt jest zajefany:) tragedią w Hani z gen. V jest prowadzenie nowych kabli, każdy kto już miał z tym do czynienia wie o czym pisze...trzeba mieć mega cierpliwość, co do podłączenia postojówek, to miałem rację jest to wszystko razem ze sobą połączone, a podpiąłem się do wiązki kabli zaraz przy uchwycie do otwierania maski....