Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : ucieka w lewo :(

edeejay
05-10-05, 18:21
Witajcie
Wymieniłem sprężyny ze sportowych na standardowe i od tego momentu przy gwałtownym ruszaniu autka kierownica smiga w lewo. Byłem i ustawiłem zbieznosc ale jest to samo co robic ?? Jak juz sie jedzie to wszystko gra i nic nie ucieka.
Pozdro

mozes
05-10-05, 19:55
u mnie też lekko ucieka w lewo przy ruszaniu. (zbieżność i geometria ustawiona). Może jak byś miał kierownicę po prawej stronie uciekałby w prawo. Kto wie.

AndMal100
05-10-05, 21:54
Pierwsze co mi się nasuwa to, że na szynach na pewno prosto pojedzie i problem nasz z glowy...:-)
A tak poważnie to sprawdź amory na trzepaczce czy mają taką samą sprawność...:-)

Ralf
05-10-05, 23:28
pewnie to jest kwestja tego, ze Honda od razu chce coś wyprzedzic ;) a tak an poważnie to mi tez chyab ucieka w którąś strone tylko nie zwracałem na to uwagi... jutro obadam ;)

bolek2010
07-10-05, 10:31
witam
OD jakiegos czasu rowniez czuje ze mi auto ucieka na lewo. Dokladnie podczas hamowania ale na nierownej nawierzchni [koleiny, poprzeczne bruzdy]. Na gladkiej jezdni pieknie hamuje, tzymajac kierunek. Tlumacze sobie ze to wina zlej drogi a nie mojego auta.....

OT: moje autko przyjechalo z niemiec w czerwcu. Troszke zuzyte jak na swoj wiek [standard] ale nic do jasnej cholery nie trzeszczalo. Po 3 miesiacach jezdzenia po polskich drogach zaczyna skrzypiec i trzeszczec [%^^*&&*(*&(*&*(&*(*()()]. Jak pomysle ze cos podobnego stalo by sie z nowym autem, za ktore zaplacilbym nie male piniadze to krew mnie zalewa podwojnie. Rownych i szerokich drog wszystkim kierownikom i kierowniczkom zycze.....
pzdr
wojtek

deVlin
10-07-06, 17:05
witam.

no i co, pytanie padlo i zadnej konkretnej odpowiedzi... a ja dokladnie to samo. po wymianie sprezyn ze sportowych na standardowe zaczelo go sciagac w lewo. geometria, wspolzbieznosc, i amory sa OK. mimo to przy przyspieszaniu sciaga go lewo.

jakies pomysly?

kosiniak
10-07-06, 17:09
mam to samo, do wymiany tuleje dolne przdnich wachaczy :) moze tez byc luz delikatny na przekladni kierowniczej :) ale obstawiam pierwsze, u mnie np. dopiero 4 fachowiec w tym samym warsztacie mi to pokazal, reszta c**** wiedziala :)

szato
10-07-06, 23:15
Kosiniak masz racje, dolne tuleje, mialem to samo i po wymianie wszystko wrocilo do normy :)

deVlin
11-07-06, 11:33
u mnie tuleje sa OK, tylne wymienialem ostatnio i od razu przednie mi sprawdzili. czy moze to byc tez wina przegubow?

kosiniak
11-07-06, 13:48
czy moze to byc tez wina przegubow?
raczej nie,mowie jeszcze moze miec delikatny luz przekladnia kierownicy