Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Automatyczne podświetlenie konsoli po przekreceniu kluczyka w VIg

Matt_Btw
30-09-14, 23:23
Witam.
ktoś może się orientuje czy jest możliwe w VI gen zrobienie automatycznego podświetlania zegarów oraz konsoli środkowej po włączeniu zapłonu? Jesli ktos to juz robil, to prosiłbym o wskazówki :)

Rudy_
30-09-14, 23:30
a to nie jest tak normalnie ?

Matt_Btw
30-09-14, 23:49
Nie, zarówno zegary jak i środkowa konsola podświetlaja sie dopiero po wlaczeniu świateł.

Rudy_
01-10-14, 00:10
aha zapomniałem jak jest w serii bo mam rgb, sory

felootno
01-10-14, 07:21
Ja bym kombinowal z oświetleniem podłączajac się pod oświetlenie zegarka, gdy przekrecamy kluczyk zegarek się podświetla, do tego diody prostownicze i by hulalo

Wysłane z mojego GT-I9505 za pomocą Tapatalk 2

Rudy_
01-10-14, 12:50
podłączajac się pod oświetlenie zegarka
pod zapalniczkę bardziej chyba

lliper
01-10-14, 14:32
Raczej pod zapalniczke bo zegarek nie wytrzyma poboru pradu.

A widzial ktos moze temat o montazu tams smd do podswotlenia jak je ulozyc ? Bo szukam ale same efekty sa montazu.

Rudy_
01-10-14, 14:41
tzn jak użyć? mozesz podpiac pod zapalniczke i umiejscowic w liczniku troche wyobrazni :)

Genax
01-10-14, 16:26
Ja robiłem u siebie kiedys w vi gen. i taśmy wg. mnie za mocno świecą . Trzeba trochę poświęcić czasu na idealne ułożenie ich w zegarach tak aby świeciły równomiernie ale i tak lepiej świecą niż fabryczne :D zasilanie najlepiej podłączyć pod jedną żarówkę, która oświetla zegary od góry. Zamiast dwóch górnych też polecam taśmy :)

Matt_Btw
15-10-14, 10:45
Za duzo kombinujecie... ;) Załozyłem SMD i wystarczyło podlaczyc plus pod stacyjkę w kabel gdzie jest prąd po przekreceniu kluczyka a minus do budy.. :)
Z dodatkowymi zegarkami bylo wiecej kabelkologii ale tez się udało. :)