Zobacz pełną wersję : spryskiwacze reflektorow od aero VTI do 1.4iS
Witam,
Mam mozliwosc kupienia zderzaka od VTi z pelnym osprzetem spryskiwaczyi zastanawiam sie jak tam wyglada ich podlaczenie. Czy wystarczy sie podpiac trojnikiem do przewodow spryskiwaczy szyby czy jest tam inny zbiornik? No i czy pompka od 1.4 da wystarczajace cisnienie zeby jakos ter reflektory czyscila a nie tylko chlapala?
pozdrawiam
z tego co wiem,to jest dodatkowy zbiornik razem z pompką.
kumam, czyli rozumiem ze bede musial sie podpiac pod elektyke pompki ktora jest teraz? Przepraszam za moze laickie pytania ale chcialem sie upewnic przed zakupem zeby pieniedzi nie wywalic :)
Nie ma dodatkowego zbiornika, tylko jest jeden, ale inny, bo z trzema pompkami (szyba przednia, szyba tylna i reflektory). Napisales, ze kupujesz komplet, pamietaj aby sprawdzic czy jest wszystko (m.in. przycisk z dimmerem, przekaznik, zbiornik).
Po prawidlowym podlaczeniu wszystkiego, spryskiwacze reflektorow dzialaja tylko przy wlaczonych swiatlach mijania/drogowych.
Jakbys mial jakies pytania, to pisz do uzytkownika TeeS1975. Przerabial ten temat niedawno i ma wszystko w jednym palcu :)
Pzdr.
Tomasz jak zwykle okazał się kopalnią wiedzy, potrzebny jest jeden zbiornik z 3 pompkami, przycisk z dimmerem, przekaźnik, dwa przewody doprowadzone od pompki do kabiny (w zwykłych 5D są dwie pompki więc tą trzecią trzeba jakoś obsłużyć :D ), trochę kabelków, schemat elektryczny połączeń, odrobina wiary w siebie :p
nawiazujac do pompki tej od spryskiwaczy reflektorow to czy ona moze byc zamontowana w miejsce tej ktora psika na szybe przednia w celu poprawy mocy spryskiwaczy??
czy ona pasuje w miejsce tej org od szyby?? wiem ze ma wiekszy kruciec na wezy ale do sie da zrobic,
i czy cisnienie wytwarzane przez ta pompke jest duzo wieksze niz tej org??
Ta pompka do reflektorów w miejsce zwykłej raczej nie wejdzie ( jest większa) i tak ja pisałeś ma większą średnicę wężyka, wiec trzeba by było trochę porzeźbić
Zbiornik na płyn jest jeden,pompka na spryski do lamp jest w tym samym zbiorniku tylko ze jest zaslepiona fabrycznie i trzeba dokupic pompke wysokocisnieniową i otwór wyciąc i zakładamy pompkę w ten sam zbiornik :)
Jeszcze te zbiorniki z montowaną seryjnie trzecią pompką są większe. :)
Jeszcze te zbiorniki z montowaną seryjnie trzecią pompką są większe. :)
powaznie bo miejsca nie zawiele jest :rolleyes:
Wcześniej miałem taki:
http://img140.imageshack.us/img140/3173/obraz007ak.th.jpg (http://img140.imageshack.us/i/obraz007ak.jpg/)
A teraz jest taki, który prawie całą wnękę wypełnia(niestety nie mam foto):)
a no niestety u mnie zbiornik był wiekszy od twojej to co jest na zdjeciu :p bo u mnie była przystosowana dla trzeciej pompki :o
a no niestety u mnie zbiornik był wiekszy od twojej to co jest na zdjeciu :p bo u mnie była przystosowana dla trzeciej pompki :o
Jak mnie pamięć nie myli to zbiorniczek 3-pompkowy jest o 1L pojemniejszy od 2-pompkowego. Ma chyba 4.5L pojemności
u mnie 5 litrów to za mało wiem ze wchodzi jakies 6 literka :p
Tak, bo jeszcze trzeba doliczyć to co zmieści się w rurce doprowadzającej.......
Dysze polifta podpasuja pod profil zderzaka przedlifta??
Dysze polifta podpasuja pod profil zderzaka przedlifta??
powinno pasowac :confused:
Zamowilem w ASO i pewności nie mam. Wiadomo ze sprysk był tylko w polifcie.
czy bedzie pasowało czy nie po przeróbce bedzie siedziało :p
Jak bede widzial sens delikatnego dlubniecia to nie omieszkam :) Jesli ma byc drut-mod to odpuszcze.
Jak bede widzial sens delikatnego dlubniecia to nie omieszkam :) Jesli ma byc drut-mod to odpuszcze.
Dasz rade młotek,szlifierka i wietrtara z udarem i do przodu :p
Myslalem bardziej o dremelu :P
Nie wiem jak to wygląda w przedlfcie(bo nie były montowane), ale w polifcie jest zaznaczone od wewnątrz miejsce gdzie powinny być zamontowane dysze (bardzo mi to ułatwiło):) reXio mógłbyś napisać jaki jest orientacyjny koszt takich dysz w ASO?
Około 60 zł za 1 dysze. Jak odbiore napisze dokładnie.
Około 60 zł za 1 dysze. Jak odbiore napisze dokładnie.
uu to sporo za taka kwotę ja kupowałem uniwersalny i dawałem 70 za dwie :o