PDA

Zobacz pełn± wersję : Opadajaca podsufitka...

Mosiu
28-09-14, 21:41
Mysle ze nie jedna osoba ma problemy w naszych hondach z opadajaca podsufitka, ktos wie jak to naprawic?? Jesli bylo juz gdzies, to przepraszam, nie moglem znalezc...

kepa416
28-09-14, 21:49
Albo tanio czyli spinki takie wciskane na siłę które tylko zamaskuj± problem. Albo do 100 zł można kupić materiał + klei i 2/3 godziny roboty.

PlushaQ
29-09-14, 00:09
Mosiu, jedynym sensownym rozwi±zaniem jest ogarnięcie nowego materiału, bo po takim czasie g±bka, która jest pod oryginałem pokruszyła się i nadaje się do spuszczenia w kiblu, a nie korzystania ;D

Tak jak Łukasz napisał - materiał+butapren i jedziesz z koksem :D Jak co¶, to służę rad±, bo ogarniałem u jblichiewicza w 5d temat ;-)

maaaster109
03-12-14, 15:14
Mozna tez klej do strzykawki I pod katem wpuszczas punktowo. Jak by ktos wiedzial jaki klej ...:)

PlushaQ
03-12-14, 17:16
Twój pomysł ma kilka podstaowych wad…
1. przeważnie opada duży płat materiału, a nie "mały b±belek", a wtedy potrzebujesz wysmarować cał± t± powierzchnię, żeby póĽniej nie było fal dunaju na suficie
2. przesi±kanie kleju, bo nie kontrolujesz wlewanej ilo¶ci i czy nie kapie - jeszcze wypadałoby docisn±ć, wtedy to już pozamiatane
3. a jak wyjmiesz pokruszon± g±bkę, która była podbitk± materiału pomiędzy materiałem który widzisz, a materiałem sztywnym podsufitki…?

No jeszcze pare mankamentów tej idei by sie znalazło.

maaaster109
03-12-14, 23:08
ja nie napisalem ze sposob jest 100% skuteczny i ze daje gwarancje. poza tym zalerzy jakiego kleju uzyjesz jesli chodzi o przeciekanie, u mnie podsufitka zwisa a gabka nie jest pokruszona....i tak dalejja osobiscie mam na piechote czyli spinki

kurgan
10-12-14, 09:48
klej http://allegro.pl/listing/listing.php?fuzzy=1&order=m&string=bonatem+as&bmatch=seng-v6-sm-2-default-1209

woPo
10-12-14, 20:23
Kleiłem tym klejem czarn± podsufitkę, polecam!

felootno
11-12-14, 10:36
Tydzień temu robiłem u siebie podsufitke i wyszło mnie to 89zł.materiał+ klej.
Jeżeli będziesz robił to taka dobra rada-jak wysmarujesz podsufitke klejem poczekaj dobre 20 min a może więcej i dopiero materiał.nie ¶piesz się

grzezzz
16-02-15, 15:10
Co prawda temat z końca zeszłego roku i nie wiem czy autor rozwi±zał swój problem, ale jako że mało kto radzi tak± ewentualno¶ć, to ja powiem tak... Osobi¶cie miałem problem z sufitem, który już praktycznie leżał na zagłówkach. Moja rada jest taka: jedziesz do jakiejkolwiek hurtowni tapicerskiej i prosisz o materiał podsufitkowy - często do wyboru maj± różne odcienie - i szukasz tapicera, który się tym zajmie. Mi udało się znaleĽć powiedzmy emerytowanego tapicera, który elegancko ogarn±ł temat. Temat podsufitki odszedł w zapomnienie, trzyma się to już dwa lata - zima, lato, bez znaczenia. Czysty, miękki materiał zrobił niesamowit± robotę we wnętrzu (dodatkowo wybrałem trochę ja¶niejszy niż oryginalny).

Z materiałem i wyklejaniem nie przekroczyłem 200zł - przy tym zerowe ryzyko, że co¶ pójdzie nie tak, a my¶lę że o to bardzo łatwo.

Dlaczego tak? Żeby nie było, że samemu mi się nie chciało. Wcze¶niej wyklejałem sufit ekoskór± w Escorcie i wyszło mi to dobrze. W Hondzie poległem przy pierwszej próbie - trudniejszy kształt sufitu (szyberdach).

Warto rozważyć tak± opcję.

dzoncik
01-03-15, 20:10
ja mam problem z materiałem na "szufladzie" szyberdachu. Widziałem, że tam była jaka¶ g±bka stara, nie wiem czy przed klejem mam co¶ wkładać dodatkowo czy sam klej ładować i tyle....

felootno
01-03-15, 21:05
To jest g±bk± materiału-materiał odkleja się od tej g±bki i wisi. Przed przyjmowaniem nowego materiału należy wyczy¶cić szyber