Zobacz pełną wersję : Elektryka w polifcie pomocy.
Cześć. Mam mały problem, w poliftowej budzie ej9 siedzi d16z6 wcześniej było d14z1, mój problem polega na podłączeniu elektryki może ktoś z was przerabiał taki temat i mógł by mi pomóc.
Mam wiązkę silnikową obd1 (odd16z6), przjściówkę obd2b na obd1 i p28. Wiem że trzeba coś przerobić w wiązce od polifta tylko co??
Może ktoś coś doradzi bo bryka stoi i się kurzy :-)
nie kojarze dokladnie ale przejsciowka nie do konca jest dopracowana co tego swapa kiedys znajomemu to rozkminialem to sie okazalo ze nie wszystko bylo w przejsciowce podpiete ale byly to chyba raptem 3 kable cos w strone krokowca i zaworu vtec albo czujnika cisninia oleju , bylo to z rok temu i troche z glowy ulecialo
Może ktoś podpowie jak przerobić podłączenie od aparatu zapłonowego z jednej kostki na dwie???
przy przesciu na p28 nie trzeba przerabiac na dwie w jednej masz masz ten jeden potrzebny kabelek wiecej drugi od obrotomierza musisz wypuscic z modolu jak rozbierzesz aparat i dotrzesz do modulu to znajdziesz tam miejsce wolna wsuwke
Chyba źle napisałem bo z aparatu wychodzą dwie kostki a z wiązki d14 tylko jedna... vtec podpięty, jeszcze został krokowy, kostka b pin 23 tylko nie wiem gdzie to przełożyć. Nie jestem elektrykiem, cena jaką przedstawiła mi pewna firma jest dość mocno zaporowa (500zł) więc pozostało zawinąć rekawy ;-)
Adrian opróżnij skrzynkę, bo nie można się dobić :)
Adrian opróżnij skrzynkę, bo nie można się dobić :)
x2