Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : kolektor wydechowy

jaco
25-06-08, 23:09
witam, czy kolektor wydechowy od d15b7 bedzie pasował do D15Z3 ??

_drobny
29-06-08, 10:28
wszystkie kolektory od Dserii sa wymienne. bedzie pasowac.

nis
19-07-08, 10:50
Witam,
potrzebuje rady a nie chce nowego tematu zakladac:

warto walczyc o takie cos do D15B7?
bo tak wogole to macie na miary na jakies sklepy albo kogos kto sprowadza jakies kolektory firmowe a nie takie nonamy? bo strasznie trudno znalezc...

Dzieki

Lcfr
19-07-08, 22:36
no name wcale nie jest złe w D series...
wiedziałbyś jakbyś poczytał...

nis
20-07-08, 09:07
Nie dalem linka w poprzednim poscie czy mi sie wydaje?
chodzilo o to: http://allegro.pl/item401066130_sportowy_kolektor_wydechowy_4_2_1_ho nda_civic_crx.html

Tak wiem ze ogolna opinia jest taka ze warto nawet takie noname'a zalozyc w D serii bo poprawia osiagi ale przeciez one tez maja jakies parametry, srednice, ksztalt czy w koncu miejsce na sonde, bo przeciez nie kazdy noname bedzie z zasady dobry prawda? do ilu walczyc za ten?

a tak wogole - macie jakies doswiadczenie z wydechami z el-teca? warto tam zakladac wydech czy lepiej kupic gotowy?
mi za kompletny wydech powiedzieli 1700zl z montazem + 1000zl jak chce taki nonamowy kolektor albo 2000zl jak chce zeby mi zrobili, co myslicie? moze jakies lepsze firmy znacie?

Dzieki

_Z_I_K_
20-07-08, 09:32
za 2000 to sobie mozesz odpuscic tych panow bo material na wydech jak ja obliczalem do siebie do coupe wychodzi...400+jakis znajomy co to pospawa i wsio...
i jeszcze jedno za 1000 mozesz sobie sciagnac kompletny wydech z ju es n ej

qba1983
20-07-08, 09:41
pareametry o ktorych wspominasz, nie beda tak znaczace, porownujac noname z supersprinetem czy DC sportem, za to roznica noname z sreia jest dosc duza, dlatego mozna rzec ze, z zasady kazdy noname bedzie dobry - napewno lepszy od seri

w przypadku nonamow najwazniejsze to jakosac stali a przedewszystkim spawow.

takie kolektory jak na podanej aukcji mozna kupic za okolo 400zl.

jesli chodzi o ceny ktor podales to wszytstko ze tak powiem standard, a jak juz mial bym dac 2tys za kolektor robiony przez nich, to wolal bym dolozyc pare stowek i kupic supersprinta

Lcfr
20-07-08, 10:40
one tez maja jakies parametry, srednice, ksztalt czy w koncu miejsce na sonde, bo przeciez nie kazdy noname bedzie z zasady dobry prawda? do ilu walczyc za ten?

one są wzorowane na markowych produktach
poza tym są tanie i w99% daja spory przyrost (chyba, że trafisz na jakis badziew totalny co w sumie rzadko sie zdarza ostatnio)

a tutaj co daje takie "no name" w D series (dlatego pisałem żebys poszukał i poczytał bo inni juz przeszli przez to duzo wczesńiej i czasem warto poczytać co napisali)
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=4679&highlight=kolektor+ebay

bydle
20-07-08, 16:01
podobno dosc wazna jest grubisc blachy z ktorej zostal wykonany kolektor

nis
20-07-08, 17:38
w przypadku nonamow najwazniejsze to jakosac stali a przedewszystkim spawow
a jestescie w stanie ocenic te parametry patrzac na te kilka miernych zdjec na allegro? bo mam zamiar sie skusic :)
a moze jest jakies lepsze miejsce niz Allegro zeby kupic taki kolektor? nawet pare zl drozej ale zeby spac spokojniej pozniej...

czyli rozumiem ze jedyne ale przeciwko wydechowi z El-Teca to cena 1700zl przy mozliwosci sciagniecia jakiegos noname'a z USA tak? ma ktos wogole jakies doswiadczenia z ta firma?