PDA

Zobacz pełn± wersję : d13b7 nie równo pracuje

Marcin94a
25-09-14, 23:08
Witam, miałem sedana d15b2 lecz kończył już się silnik dlatego kupiłem jajko 1.3 przrzżuciłem cał± elektryke pod dech± iitp złożyłem te auto na silniku 1.3 z kolektorem i osprzetem od d15b7. mój problem polega na tym że czuc ze jest za bogaty, chodzi jakby na 3, zmieniałem już i aparat od sprawnej fury i wtryski, silniczek krokowy, 3 przepustnice, nie mam pojecia co może być, podcisnienia porównane z jezdzacym d15b7 i tak samo, macie jaki¶ pomysł? jeszcze jutro rozrzad sprawdze ale już pomysly mi się skonczyły

felootno
26-09-14, 02:03
Kolega jak robił mpfi w 1.3 też miał problemy, okazało się że uszczelka pod ssakiem przykrywala mu pół kanału dolotowego

Wysłane z mojego GT-I9505 za pomoc± Tapatalk 2

Marcin94a
26-09-14, 08:33
ja juz usczelke pod ssacym wywaliłem i skleiłem na silikon. pompkę paliwa tez zalepiłem

tzn dałem blaszkę w jej miejsce ale to już mało istotne, ide patrzec rozrzad bo nie mam pomysłów

kaczka208D
26-09-14, 14:28
Mape paliwowa masz pod d13b7 ? Komp w ogole przerobiony czy seryjny p06 z d15b7 ? Zaplon ustawiony na lampie ?

Sklejanie kolektora na silikon to glupi pomysl kup uszczelke pod kolektor dolotowy od d15b7 za ok 20zl i bedzie dobrze :)

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomoc± Tapatalk 2

Marcin94a
28-09-14, 20:45
komp seryjny d15b7 nie chodzi ni na gazie ni na benzynie, jak stoi to dobrze się wkreca lecz nie ma siły jechać jak na 3 czy 2 garach, nie mam pomysłu.. krokowy odpiety bo na nim niesamowicie falowało i trzesło silnikiem. jak przerobić mapy w tym kompie? aparat podmieniałem od kolegi seryjnego d15b7 i wgl nic nie ma różnicy. juz nie mam co zmienić prócz słupka no ale gtrama z tyłu niebieskiej chmurki. chciałbym to uruchomić. zawory tez ustawione jakby co¶ z zapłonami czy elektryk±. moim zdaniem nie w tym miejscu iskra. tak to wygl±da

wgl komp i wiazkę mam z automatu no ale ogarnełem odciecie rozruchu czy wsteka, klika skrzyń zmieniałem na manual bez problemu, a co do tej przerówki z d15b2 na d13b7 to pierwszy raz. nie ma chyba rzeczy która mogę wymienić i której nie podmieniałem, potrafi sobie i trzeklic podczas jazdy, moje wrazenie jakby iskra w złym miejscu

kaczka208D
28-09-14, 21:42
No, a zaplon jest ustawiony prawidlowo na lampie stroboskopowej ? Aparat zaplonowy masz ustawiony mniej wiecej po srodku ?

Co do przerobki kompa zglos sie do uzytkownika jogal. Jednak wypadalo by miec mapy pod d13b7

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomoc± Tapatalk 2

Marcin94a
30-09-14, 09:38
Aparat do samej chlodnicy i dopiero jako tako na gazie lata i nie strzela. Na srodku masakra jest. Bez lampy ale juz parenascie aparatow tak usrawialem i te suta jezdza i to w miare. Mimo ze to nie ksiazkowo, moim zdaniem trzeba zmienic walek rozrzadu cisnienie mierzylem i juz nie ma co wymienic. Na krokowym potrafi na benzynie falowac jak odepne jest ok

Mam walek od d15b7. D15b2 sa w sumie takie same i ď14a4 tylko nie wiem ktory lepiej wrzucic