PDA

Zobacz pełną wersję : Zawieszenie-sprężyny 1.6 vtec

CIVIC02
25-09-14, 15:07
Witam witam!Jestem nowy i na początku chciałem się przywitać i podpytać o pewna sprawe:-) A wiec tak posiadam Honde Civic VII 02rok 3D 1.6VTEC.Załozyłem sprezyny obnizajace Eibach SPORTLINE (przód -45-50mm a tył -30mm).Problem polega na tym ze tył usiadł ładnie za to przód jest wyzej niz tył jakies 1-2cm i bardzo słabo to wyglada.Powinno byc przód nizej niz tył a jest odwrotnie.Sprawdzali mi nr sprezyn w Eibachu i wszystko sie zgadza.Nie wiem czy moze sprezyny zle zamontowane ale raczej nie.Moze cos mi podpowiecie w tym temacie? Dzieki i pozdrawiam:-)

Jasiu
25-09-14, 21:34
Jest odwrotnie w stosunku do tego co mowisz. To przód usiadł ładnie a tył za nisko :)
Zdaje się że eibach sprzedaje jedne sprężyny dla coupe,sedana,hathbacka...a w rzeczywistości np type-r i dieslel ma OEM twardsze sprężyny niż te same civicki z silnikami 1.6 lub 1.4 z racji cięższego silnika.
Masz dwa wyjścia, wsadzenie silnika 2.0 lub zrobić takie coś jak w linku XD
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?68638-D17A8-EM2-COUPE-by-eRMD/page44&highlight=podk%B3adki

Poczytaj sobie na ten temat. Problem znany z nadwozia coupe.

Albo jeszcze zmienić sprężyny na dedykowane dla konkretnego modelu H&R. Na nich civic siada równo.