Zobacz pełną wersję : podgrzewane fotele civic viii sedan
PIOTR871987
24-09-14, 22:03
Witam
Wspominalem juz o moim problemie w innym poscie przy okazji zalatwiajac kilka innych tematow
Problem polega na tym ze fotele nie grzeja a idzie zima
Po wlaczeniu dioda swieci a pod fotelem slychac "bzeczyk" moze ktos moglby zeskanowac strone bezpiecznikow ktory odpowiada za fotele
Chodz z tego co wiem jakby bez. Byl spalony to by dioda nie swiecila....
Sorki za ort. pisze z tabletu
Nie powinno nic być słychać pod fotelem.Jak świeci kontrolka to znaczy że funkcja jest załączona.Jak coś brzęczy to napięcie zapewne do foteli dochodzi.Trzeba by zatem przemierzyć matę grzewczą czy nie jest uszkodzona.Nie mierzylem tego nigdy więc nie wiem jak można tam podejść.:)
PIOTR871987
26-09-14, 09:50
twierdzisz że mata mogła się spalić ? ale jak w obu fotelach to raczej jest niemożliwe ;/;/
może coś innego ? tyle tych hond jest i nikt nigdy nie miał problemu z fotelami ?? kurcze ale pech ;d
PIOTR871987
26-09-14, 11:30
temat rozwiązany !!
poszperałem trochę na angielskojęzycznych stronach z tego powodu że nie miałem instrukcji - sprawdziłem bezpiecznik
ku mojemu zdziwieniu bezpiecznika nie było włożonego chodź jak wcześniej pisałem przy włączeniu ogrzewania zapalała się dioda
dla szukających bezpiecznik dla podgrzewanych foteli to nr 5 i tam włożyłem 15
nie wiem czemu był wyciągnięty może się palił czy coś ale jak narazie przyjechałem 5km i wszytko fajnie grzeje :)
twierdzisz że mata mogła się spalić ? ale jak w obu fotelach to raczej jest niemożliwe ;/;/
może coś innego ? tyle tych hond jest i nikt nigdy nie miał problemu z fotelami ?? kurcze ale pech ;d
A czy ja piszę że się spaliła?Akurat przewodu grzewcze zwykle się nie palą tylko uszkadzają.Przecież siedzisz na nich.:rolleyes:Po drugie nie wiem jak są połaczone.Może mają wspólny jeden potęcjał.Jak się uszkodzi to żadne nie będzie działać.Proste.:) Tylko dziwne że jak nie było zasilania to coś niby ci brzeczało.Widać ci się zdawało i tym wprowadziłeś w błąd.:rolleyes:Najważniejsze że problem rozwiązany.:)
bezpiecznik mogl spalic sie inny a ktos kiedys na szybko przelozyl z innego gniazda i akurat trafil na grzanie foteli :) a tak wogole to w innym aucie przepalila mi sie ta mata w jednym miejscu i nie dzialala wlasnie cala :)