PDA

Zobacz pełną wersję : Pierścień blokujący półoś w przegubie

Szczur[R]
24-09-14, 17:24
Witam
Od czego można dopasować taki pierścień ? W sklepach w mojej okolicy pytałem - nie mają. W katalogu Hondy nie występuje on jako osobna część :/ dodawany jest gratis do nowego przegubu, lub do kompletu osłon (manszet).

W razie wątpliwości: ten pierścień w kształcie litery C wykonany z drutu 1.5mm występuje na przegubach zewnętrznych na wieloklinie wchodzącym do skrzyni, oraz na półosi w przegubie zewnętrznym - zapobiega jej wysunięciu.

Sprawa jest pilna !

Wenega
25-09-14, 09:55
ze szrotu, albo kup osłonę gdzie on będzie..

Jedras
25-09-14, 10:58
ogólnie nie do zdobycia luzem bo sam się z tym borykalem...kup sobie manszet i to wszystko, a będziesz miał na zmianę jak by coś się stało z drugim

sebawo
25-09-14, 12:17
to tak jeszcze z ciekawości zapytam, jak się poskłada bez pierścienia, to półoś będzie latała w przegubie. jakieś inne negatywne skutki poza tym, że może wypaść z przegubu i dalej nie pojedziemy? :)

joker399
25-09-14, 12:27
Sebawo jak tak miałem u siebie :) Też po swapie mi wypadała i nic więcej mi się nie stało :)

And84
25-09-14, 12:36
może wypaść z przegubu i dalej nie pojedziemy?
Wogóle fizycznie jest to możliwe ? chyba że , któryś ze sworzni zwrotnicy się urwie i odjedzie ona na bok :)

Jedras
25-09-14, 12:52
wpadnie przy maksymalnym skrecie i to wszystko :) lepiej złóż z pierścieniem co by się lepiej psychicznie czuć no i bezpieczniej

sebawo
25-09-14, 15:12
tam jeszcze trzyma osłona gumowa, więc wypaść chyba nie powinno, po prostu ciekaw jestem :)

Jedras
25-09-14, 18:03
może wypaść :D mowie z doświadczenia bo też tak chwile jeździłem ale na szczęście udało mi się znaleźć stare zabezpieczenie :)

PIMPEK_EJ2
25-09-14, 21:19
tam jeszcze trzyma osłona gumowa,

Osłona, manszeta nic nie trzyma tylko ochrania. Zainwestuj w jakiś najtańszy kpl. i zakładaj jak być powinno bo później będziesz mięsem rzucał:P

Szczur[R]
26-09-14, 10:32
to tak jeszcze z ciekawości zapytam, jak się poskłada bez pierścienia, to półoś będzie latała w przegubie. jakieś inne negatywne skutki poza tym, że może wypaść z przegubu i dalej nie pojedziemy? :)
jak się wysunie to MOŻE ściąć wieloklin na samym początku i półoś na szrot. Poza tym dalej nie pojedziesz, jak jesteś w dłuższej podróży to trochę lipa

tam jeszcze trzyma osłona gumowa, więc wypaść chyba nie powinno, po prostu ciekaw jestem
chyba nie wierzysz że gumka to utrzyma ?

Sheiva
28-09-14, 01:06
Szczurze, w razie czego, to mam kilka takich pierścieni w pogotowiu, mogę jeden odsprzedać, jeżeli nie mógłbyś znaleźć innej alternatywy.

marcuz.kce
02-10-14, 16:31
W aso są dostępne takie pierścienie... Cena cos około 15zl