PDA

Zobacz pełną wersję : dwa proste pytania Civic 1.8 viii coupe okienko napinacza i płyn chłodniczy

kogut96
23-09-14, 22:41
chłopaki dwa pytania....

1) czy ktoś dostawał się do okienka od napinacza (silnik 1.8 w coupe viii gen) bo zaczęło mi z tamtego miejsca kapać a widzę że z dostępem ciężko
2) ile wchodzi płynu do układu chłodniczego (silnik 1.8 w coupe viii gen)

Rrajk
24-09-14, 18:46
Sprawdź w serwisówce która jest podklejona w tym dziale to będziesz wiedział.

Ja jak spuszczałem ze swojego sedana, a nie sądze żeby bardzo się różnił przodem od Coupe to mi weszło z jakieś 5-6l (spuszczając oczywiście całkowicie płyn nawet z bloku - odkręcałem tą dużą śrubę).
Co do okienka od napinacza to nie wiem o co w ogóle kaman? Oo I w ogóle czym CI kapie? Bo gdzieś czytałem, że z tamtych okolic może kapać płynem chłodniczym bo coś tam jest jakieś upustowe czy odpowietrzające coś takiego.

kogut96
24-09-14, 19:19
kapie mi w miejscu od napinacza łańcuszka rozrządu olej i jestem pewien że to jest olej. W tym monecie zaczyna się problem ponieważ nie wiem jak się tam dostać ponieważ jest dość ciasno:) a jeśli masz jakiś link do tematu który opisujesz to podeslij

Rrajk
24-09-14, 23:04
Ehhh -> http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?10037-Instrukcja-serwisowa-do-Civica-8-gen-PL!!!