Zobacz pełną wersję : Kluczyka brak a.... silnik wciąż działa ! :/
No niezłe jaja. O czymś takim jeszcze nie słyszałem ale właśnie mam następujący problem w moim aucie: jadę sobie normalnie, wszystko ok. Kończę jazdę, wyciągam kluczyk i co? Silnik sobie chodzi w najlepsze... Dopiero jak wyłączę światła, silnik gaśnie? Eeeee? Ktoś coś? A i dodam jeszcze, że znów po przełączeniu kluczyka na pierwszą pozycję, zapala się podświetlenie deski i nawiewów (bez włączonych świateł). Kurde, co z tą elektryką?
Masz Immobilizer ? Grzebane coś w elektryce ?
Kurde, co z tą elektryką? coś jest ostro popierdzielone. Zdejmuj osłony pod kierownicą i na początek tam popatrz w instalacje i szukaj jakiś niefabrycznych połączeń.
Mam immobilizer. Nic kompletnie nie robiłem z elektryką. Nie ma żadnych nieoryginalnych instalacji poza alarmem ale on był robiony ładnych kilka lat temu i zawsze miałem z tym spokój, więc nie sądzę żeby tu leżał problem :/
Pewnie gdzieś masa się zgubiła.
Zdejmij osłonę kolumny kierownicy, to 3 śrubki od dołu. Będziesz miał stacyjkę całą widoczną. Ze stacyjki wychodzą takie grubsze kable, które są przylutowane. Zobacz co się tam dzieje.
A piszczy Ci piszczek od świateł jak wyciągniesz kluczyk? :D
Mialem to samo ale nie mogę sobie przypomnieć przy jakim modzie to było.
Co robiles ostatnio ? Sprawdź jeszcze raz.
Wysłane z nokia ;)
Sorry ze tak pozno ale dopiero teraz doszedlem jaka byla przyczyna awarii. Okazało sie ze zwarcie robila instalacja kablowa idaca do tylnych swiatel. Cos tam bylo przetarte i zwykle wyciagniecie zarowki w tylnych swiatlach powodowalo... wylaczenie silnika ! Calkiem przypadkiem na to wpadlem, na szczescie zanim zabralem sie za sugerowana stacyjke..