Zobacz pełną wersję : Turbo kit
Siema czy miał ktoś styczność z takimi zestawami http://www.ebay.com/itm/D15-D16-D-SERIES-STAINLESS-MANIFOLD-T3-T4-63-TURBO-CHARGER-KIT-INTERCOOLER-11PCS-/150723560109?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item2317d302ad&vxp=mtr,warte to jest zainteresowania,jaka jest jakość tego?nie bardzo się znam na tym,a coraz bardziej zastanawiam się nad doładowaniem.
chinszczyzna, najsłabszym elementem jest turbina.. poszukaj było już kilka tematów na temat tych kitów
to,że chinol to wiem,nie chce dmuchać więcej niż 0,5 bara,a zkompletować to wszystko w Polsce wyjdzie dużo więcej,w dodatku **** wie w jakim stanie,a może będę miał możliwość ściągnięcia takiego kitu,i całość mnie wyniesie koło 2000-2300pln
to,że chinol to wiem,nie chce dmuchać więcej niż 0,5 bara,a zkompletować to wszystko w Polsce wyjdzie dużo więcej,w dodatku **** wie w jakim stanie,a może będę miał możliwość ściągnięcia takiego kitu,i całość mnie wyniesie koło 2000-2300pln
czy ja wiem czy tak dużo więcej..
nie masz tam zegarów i wtrysków, więc musisz doliczyć z 750 zł.. nie widzę tez podstawki pod filtr.. czyli z 2-2,3 robi się prawie 3 tysiące, a za tyle skompletujesz kita na turbinie z volvo, którą zawsze możesz sprawdzić zaraz po zakupie (ja tak się umówiłem ze sprzedającym na przykład) i trochę lepszych akcesoriach.. jednak używana, sprawdzona turbina made in Japan więcej wytrzyma niż chińszczyzna..
Jestem właśnie na etapie kompletowania gratów pod turbo, więc poniżej zamieszczam koszty jakie poniosłem na graty.. z tym że, starałem się kupować sprawdzone graty i np. nie oszczędzam na kolektorze wydechowym (chińczyka mogę mieć za 400 zł), mało kto tez pewnie sprawdza wtryski.. jak odejmiesz te koszty i/lub poszukasz okazji to w 3 tys można się zmienić..
Turbina........................................... ...850,00 zł
BOV + MBC Properfekt.........................399,00 zł
Zegary............................................ ...228,00 zł
Intercooler + Wastegate FIMC...............651,00 zł
Wtryski + regeneracja..........................632,00 zł
Kolektor wydechowy.............................800,00 zł (robiony pod zamówienie nie chinczyk)
Podstawka + bandaż.............................270,00 zł