Zobacz pełną wersję : Denerwujace stukanie w drzwiach (video)
Jak poradzic sobie z denerwujacym stukaniem w drzwiach?
Dodam ze przy otwartym zamku jest jeszce gorzej :/
https://www.youtube.com/watch?v=RhxHyDEZAVc&list=UUJB5ZMCp78Os34IbQpPDm6g
Ściągnij plastik ze drzwi i sprawdź co tam lata. Na pewno masz coś niedokręcone i dlatego stuka.
U mnie coś puka/stuka/strzela jak zaczyna pracować buda - co najlepsze, to wyrobione sworznie drzwi :D zawias się obija, albo zamek. Przynjamniej tak jest w moim przypadku - może warto sprawdzić ;-)
Lata "bolec" zamka z napisem LOCK. Jeśli sie go przytrzyma to przestaje stukać, tylko nie wiem jak go wyciszyć bo jest to część ruchoma włożona na cięgno... Ktoś ma pomysł?
wiesko1261
17-10-14, 17:20
u mnie wsadzona gąbka :p (owinięta i podklejona na cięgno )
ale za to mam cykanie -lata śrubka chyba ;)(dodawanie i odejmowanie gazu) ,ale nie chce mi się drzwi wymieniać na razie (stoją od grudnia )
Ktoś ma pomysł?
Zdjąć boczek drzwi i podgiąć cięgno od klamki
Proste i skuteczne przerabiane wiele razy
@Ceglan
Też mi latał i to z obu stron, a że nie cierpię jak coś stuka to po demontażu wewnętrznej klamki (1 śrubka w zagłębieniu na dłoń) tylko podgiąłem kombinerkami te dwie blaszki co trzymają bolec, żeby mocniej go ściskały (ale, żeby wciąż mógł się obracać). Trzeba to zrobić delikatnie i z wyczuciem, bo jak przesadziłem, to siłownik centralnego mi nie zamykał drzwi. Po drugiej próbie podziałało :)