Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Z gaźnika na mpfi

lotos10
16-09-14, 23:10
Po długim namyśle czy dual carb czy mpfi, zdecydowałem się na pełny wtrysk, teraz pytanie, jak z d15b3 zrobić d15b7, proszę o szczegółowe informację, gdyż zamierzam zrobić to sam, a chce zrobić to dobrze, potrzebuje każdej informacji, tzw. przewodnik/poradnik od A do Z jak to zrobić. Pozdrawiam! :) Ogólnie to mam teraz zajechane d15b3, więc jaka byłaby różnica w kosztach wyremontowania kapitalnego silnika a swapem na b7. ew b2 jeśli się opłaca :)

Wenega
17-09-14, 09:15
wszystko jest na forum, wystarczy poszukać..

najtańsza opcja to będzie kupno dobrego, kompletnego swapa B7

lotos10
17-09-14, 16:45
Szukałem bardzo długo, i wszędzie jest "coś" ale nigdy kompletne, najczęściej jest z b2 na b7, ale z b3 to inna bajka bo to gaźnik/wtrysk.. ja chciałbym zrobić to sam, więc potrzebuje każdej wskazówki, jak ma to wyglądać :)

paweltdf
17-09-14, 19:37
Szukałem bardzo długo, i wszędzie jest "coś" ale nigdy kompletne, najczęściej jest z b2 na b7, ale z b3 to inna bajka bo to gaźnik/wtrysk.. ja chciałbym zrobić to sam, więc potrzebuje każdej wskazówki, jak ma to wyglądać :)

z d15b3 na d15b7 to jest dokłądnie to samo co z d13b2 na d15b7 i tak najlepiej szukaj to nie jest trudne, ja to przerabiałem miesiąc temu sam a jestem informatykiem i auto działa, jeździ i nie wybuchło więc jest ok :)