Zobacz pełną wersję : Hamownia
kornel_no_1
25-06-08, 09:02
Pytanka mam dwa
1.Czy jest różnica w przebiegach na hamowni czyli drógi przebieg bedzie lepszy od pierwszego.
2.Co sadzicie o tym przebiegu http://konyk.rembertow.net/kornel_wykres.jpg
Zaznaczę ze na standardowej mapie jest lepiej nie po strojeniu:))
D16Z6 storzek + 4-2-1 ebay
To ktoś ci to nieźle wystroił
kornel_no_1
25-06-08, 09:20
nie pytajcie kto tylko co sądzicie o wykresie i sprawa z przebiegami??
Ja kiedys mialem pod rzad chyba z 8 hamowan i praktycznie kazdy byl identyczny(roznica 1-2 koni max). Hamownia obciazeniowka maha, bylo bardzo gorąco.
Wg mnie kiepskowystrojony. Widac, ze u gory nie daje rady.
kornel_no_1
04-07-08, 08:02
Dlaczego tak uwazasz??
mozesz rozwinąc wypowiedz
no fakt, na gorze staje....
Widac ze oba hamownia byly w tych samych warunkach (temp i cisniene) wiec mozna spokojnie je porownywac.
Sam przebieg wykresu jest normalny.
Jak dla mnie to nie wyglada na to aby ktos stroil ten samochod... tylko wgrał jakąs tam mape i zrobil jakies tam zmiany myslac ze to napewno bedzie lepiej (sajmon kiedys tak robil - dodawal paliwa i wyprzedzal mocno zaplon - to byly jego "mocniejsze" mapy).
Od siebie moge jeszcze dodac ze seryjny komputer w silniku D16Z6, spokojnie ogarnia takie modyfikacje jak dolot czy wydech i strojeniem duzo poprawic sie nie da... moze 1-2KM różnicy.
wojtek csw
14-07-08, 18:45
witam posiadam d15z6 ek3 zmienilem kolektory na sport do tego srodek przelot i tyl przelot wszystko laczy 2cale kwasiak. dolot . do tego sprzeglo exedy i lekkie kolo zamachowe czy komputer tez mozna jakos zmodyfikowac?? co mam zrobic zeby to do konca zgrac ? licze na was!!!