Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z immo

marcinho4td
15-09-14, 19:27
Witam. Próbowałem do odpalenia auta użyc czerwonego kluczyka i najprawdopodobniej wyczyściłem immo z kluczyków. Na poczatku rozrusznik wcale nie kręcił ale po radzie z innego forum z uzyciem na zmiane czarnego i czerwonego klucza auto kreci ale nie odpala.
Wie ktoś jak wywalić immo z tego auto lub czy można jakoś ominąc to immo.
Auto to honda prelude z 1998 roku. Silnik 2.0

a4tech33
17-09-14, 15:41
prawdopodobnie w komputerze jest plytka z immo, trzeba ja wylutowac i zeby bledu nie wyswietlalo tez go odpowiednio przerobic. Przynajmniej tak jest w civicu.

sebawo
23-09-14, 11:55
wyłamanie płytki z ecu sktutkuje checkiem, w necie są instrukcje co jeszcze i jak polutować, żeby było dobrze. co Cie podkusiło do użycia czerwonego kluczyka?
BTW musi być jakiś sposób na zaprogramowanie nowego klucza przy użyciu tego czerwonego, tylko nigdzie nie ma info na ten temat, nawet na ruskich czy amerykańskich forach. może jak ktoś w serwisie pracuje to może wypytać starszyznę warsztatową, która pamięta czasy serwisowania hond przed 2000 rokiem :)

Karpiczek
23-09-14, 21:45
Kiedyś procedura została opisana na forum. Należy się zastosować do jakiegoś magicznego etapu wkładania kluczyka czarnegpo/czerwonego i podglądania kontrolki Immo.

sebawo
24-09-14, 14:53
jakiegoś

no właśnie, tylko gdzie konkrety :)

Karpiczek
24-09-14, 21:54
no właśnie, tylko gdzie konkrety :)

Szukaj!