Zobacz pełną wersję : Prośbą o ocenę ile to ma koni tak mniej więcej?
Witam. Przymierzam się do zmiany silnika w mojej mb2 na mocniejszy ponieważ ten bierze już 0,5l oleju na 1000km. Dziś zrobiłem próbę jak chodzi, zmierzyłem przyspieszenie i proszę was o porównanie do innych silników jak wypada i na ile kucy wyceniacie? Dolot i wydech jest od z6 + stożek wałek od b7, a test robiony na gazie sekwencji stag 300. Mapa od b7.
https://www.youtube.com/watch?v=huBdS3tLMyA
Witam. Przymierzam się do zmiany silnika w mojej mb2 na mocniejszy ponieważ ten bierze już 0,5l oleju na 1000km. Dziś zrobiłem próbę jak chodzi, zmierzyłem przyspieszenie i proszę was o porównanie do innych silników jak wypada i na ile kucy wyceniacie? Dolot i wydech jest od z6 + stożek wałek od b7, a test robiony na gazie sekwenci stag 300. Mapa od b7.
Jak mamy porównać? Tak oooo...? Daj jakiś OnBoard czy coś...
Z Twojego opisu wnioskuje tylko....nic...
Poczekaj bo nie moge linku wrzucić
już ogarnąłem filmik
Tak z filmiku to ja na przykład nie jestem w stanie Ci shamować silnika :
Troche muli faktycznie... Miałem kiedyś D14Z4 i szła lepiej... No i biegi wolno wbijasz a zwłaszcza z 1 na 2.
To było strojone,bo widzę masz shift light. Czy tylko kompa jakiegoś pod strojenie masz?
p.s ten kurz to jakaś masakra :)
Starstruck
14-09-14, 20:38
Jedzie to tragicznie. Filmik pokazuje jazdę na gazie? Z tego co widać, to może mieć okolice 75 KM?
Jedzie to tragicznie. Filmik pokazuje jazdę na gazie? Z tego co widać, to może mieć okolice 75 KM?
Na gazie,pisał wyżej.
Ale chyba kompa ma jakiegoś pewnie z dziwnymi mapami i dlatego tak może nie iść :)
ma 80 qni, pasionych gazem owsianym :)
Posprzątaj w aucie
Tragedia, mam D14a8 i jedzie o niebo lepiej.
Starstruck
14-09-14, 21:03
Prawdopodobnie jest w uj przelane. I wywal ten gaz, jeśli chcesz, żeby auto normalnie zaczęło jeździć.
I wywal ten gaz, jeśli chcesz, żeby auto normalnie zaczęło jeździć.
Nie,nie tu się nie zgodzę. To wszystko zależy od gazownika. Mam kolegę z D16Z9 ma z hamowane na gazie i pb no i na gazie 3 kuce więcej...
Mówie wam że ma niestrojonego kompa i przelewa jak nic.
racja komp nie strojony, tylko wgrana mapa d15b7 przemnożona przez pojemność. Myślałem że wypadnie lepiej niż na 90 koni, seryjne d14 na okolicy łykam każde na okolicę(chyba wszystkie zajeżdżone) :) Syf w środku bo koleś mnie stuknął w tył i praktycznie z otwartą klapą jeżdżę i się kurzy do środka ,a jeżdżę sporo po piaskowych.
To takie "przemiezanie"nic nie da a szkodzi. Stroić pod to co masz lub zmiana silnika jak pisałeś.
do tego może być źle ustawiony wałek/zapłon
A ja myślałem że moje auto się toczy. Dzięki za filmik podniosłeś mnie na duchu. Po obejrzeniu tego jutro ucałuję moją Hanię.
A ja myślałem że moje auto się toczy. Dzięki za filmik podniosłeś mnie na duchu. Po obejrzeniu tego jutro ucałuję moją Hanię.
Nie świruj. Na filmiku wychodzi katalogowe 13s.
I mnie się tak wydaje
No bez kitu. Wszystkich D14 to zasuwaja jak B18 jak slysze. Troche krocej jest chyba niz 13 s w D14, ale bez przesady...